Vluchtelingen TV bij NPO

De NPO komt  in het voorjaar van 2016 met een online kanaal voor vluchtelingen. Dat gebeurt onder de titel ‘Net In Nederland’. De programma’s moeten de nieuw aangekomenen wegwijs maken in onze samenleving, zo laat de VPRO weten.

Het initiatief is genomen vanwege de grote toestroom van vluchtelingen asielzoekers de laatste tijd. Volgens de omroep is Vluchtelingen TV bij uitstek een taak van de NPO, “om het media-aanbod te geven aan iedereen in Nederland en verbindingen in de samenleving mede vorm te geven”.

In Duitsland is er al ervaring opgedaan met het fenomeen Vluchtelingen TV. Op het platform kunnen vluchtelingen programma’s bekijken die inzicht geven in de Nederlandse geschiedenis, cultuur en taal. Het aanbod is ook bedoeld voor andere immigranten en expats.

De programma’s en video’s op ‘Net in Nederland’ zijn bestemd voor alle leeftijden en worden ondertiteld in het Arabisch, Engels en Nederlands. Een speciale redactie gaat zich de komende tijd buigen over de inhoud. WNL en PowNed doen niet mee, net als de NOS die onafhankelijk zegt te willen blijven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*