Rampenoefening Mediapark rond communicatie en procedures

Wie afgelopen woensdagavond over het Mediapark in Hilversum wandelde sloeg wellicht even de schrik om het hart. Hulpdiensten van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek oefenden en speelden daarbij een rampensituatie na. Tijdens de opbouw van een evenement, zo luidde het scenario, stortte het decor waarin druk werd gewerkt plotseling in.

Leerlingen van de opleiding Podium en evenemententechniekvan het MBO College Hilversum raakten bedolven onder dat decor. De bedrijfshulpverleningen van de school en het Mediapark werden ingeschakeld en die sloegen groot alarm richting 112. Zogenoemde lotusslachtoffers vervulden de rol van de leerlingen.

Politie en gebruikers van het Mediapark (DutchView en Media Park Beheer BV) namen ook deel aan de oefening, net als docenten en leerlingen van de school. Alles gebeurde in real time. Dat wil zeggen dat alle handelingen die tijdens een echt incident noodzakelijk zijn ook werden uitgevoerd. Binnen anderhalf uur waren de “slachtoffers” bevrijd en afgevoerd.

De deelnemers waren over het algemeen tevreden over het verloop van de oefening. Om de hulpdiensten in de regio goed geoefend te hebben worden regelmatig verschillende scenario’s uitgespeeld. Op het Mediapark was het vooral de bedoeling de onderlinge communicatie en de procedures te testen. En daarnaast was het voor de deelnemers een goede gelegenheid om hun eigen handelingen te oefenen. (foto Giel van der Maas)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*