Visuele tijdreis door Nederland bij de VPRO

Het duurt nog even, maar de VPRO komt na ‘ Nederland van Boven’met een nieuw crossmediaal project. De serie ‘Onzichtbaar Nederland’, die vanaf 3 november op NPO 1 wordt uitgezonden, maakt een visuele reis door de tijd. Met historische animaties en bijzondere datavisualisatietechnieken wordt het veranderende landschap in kaart gebracht, net als de veranderende manier waarop we er naar kijken.

Het uitgangspunt van elke aflevering vormt een gebeurtenis uit het verleden die grote invloed heeft gehad op de verandering van ons landschap. Door beelden van toen en nu met elkaar te combineren, worden die veranderingen zichtbaar. Zo ziet de kijker in de aflevering over de stad dat Hoog Catharijne in Utrecht is gevormd, of volgens sommigen is misvormd, door de plannen om een snelweg dwars door Utrecht aan te leggen.

Naast de 8 televisie-uitzendingen is er een online toen/nu spel en een VR-beleving met toekomstvisies in ontwikkeling. Rondom de serie worden ook 3 bijeenkomsten georganiseerd, waarin wordt gediscussieerd over de plannen van nu die het landschap van de toekomst gaan bepalen. Uitzending: elke donderdag om 22.25 uur.

Bron: VPRO

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*