Vincent Bijlo doet radioconference op oudejaarsavond

Op 31 december speelt Vincent Bijlo live vanuit het Beauforthuis, het Carré van Austerlitz, zijn oudejaarsshow Kuchschermtijd in Kunststof (NTR) op NPO Radio 1. Er is geen kabinet, geen OMT en geen Veiligheidsregio die hem daarvan kan weerhouden.

Bijlo: “Ook al zakt de R tot ver onder de 1, ik speel. Want als er één jaar is dat een oudejaarsconference verdient dan is het 2020.” Voorwaarde is uiteraard dat de luisteraars zich aan de coronamaatregelen houden. Dit betekent dat Kuchschermtijd een anderhalvemeteruitzending zal zijn die slechts met een beperkt aantal gasten in de huiskamer te beluisteren is. We raden u dringend aan om tijdens de show mondkapjes te dragen, als u met buitenhuishoudelijke gasten luistert, in verband met de bij hard lachen vrijkomende aerosolen.”

Of er tijdens de live uitzending publiek aanwezig kan zijn in het Beauforthuis is nu nog niet te zeggen. Bijlo: “We hadden het plan om bezoekers van de show van tevoren te vaccineren, daarvoor waren al een aantal doses aangeschaft, maar nu blijkt dat het in mijn vriezer niet koud genoeg is, dus die zijn bedorven. Mocht ik nou toch helemaal alleen in het Beauforthuis zijn, 31 december, dan kan ik altijd nog… Nee, dat verraad ik niet, ik zeg alleen: Radio is verbeelding.”

Na het succes van voorgaande jaren houdt cabaretier en columnist Vincent Bijlo dit jaar opnieuw een Radio Oudejaarsconference in Kunststof Radio. Hij neemt het afgelopen jaar onder de loep aan de hand van radiofragmenten. Donderdag 31 december vanaf 19:30 uur op NPO Radio 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*