Vincent Bijlo en Patricia van Liemt trekken zich terug uit jury Online Radio Awards

Vandaag hebben juryleden Vincent Bijlo en Patricia van Liemt te kennen gegeven uit de jury van de Online Radio Awards te stappen vanwege de betreffende nominaties. Update: door de ontstane commotie heeft ook Domien Verschuuren ervoor gekozen om zich terug te trekken.

Van Liemt is het niet eens om Johan Derksen door zijn publieksnominatie een podium te bieden. “Ik vind het een klap in het gezicht voor alle mensen die ooit te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag.”, aldus Van Liemt. Bijlo trekt zich terug vanwege zijn betrokkenheid bij een van de inzendingen, Jinx Radio en omdat hij de kwaliteit van de meeste podcasts en presentatoren onder zijn standaards vindt.

Online Radio Awards
De nominaties voor de Online Radio Awards komen tot stand door het publiek. In de stemperiode zijn er in totaal 18.176 stemmen binnengekomen. De top 5 online radiostations, podcasts en de presentatoren met het meeste aantal publieksstemmen zijn genomineerd. De jury kiest vervolgens uit deze genomineerden een winnaar. De volgende criteria wegen mee in hun besluit: ‘innovatie’, ’toegevoegde waarde’, ‘onderscheidenheid’, ‘kwaliteit’ en ‘engagement richting het publiek’. Op donderdag 19 mei zullen in Beeld en Geluid Hilversum de winnaars bekend worden gemaakt.

4 Comments

  1. De keuze van de luisteraar is voor deze juryleden niet zo belangrijk bij deze publieksprijs en laten een sterk staaltje oer-Hollandse cancel-cultuur zien. Bij deze gediskwalificeerd als jurylid. drugneuzen!!!

    • Ik keur de uitspraken van Derksen af. Maar je terugtrekken om deze reden is wel triest. Hebben deze mensen niet door dat het cancelen de maatschappij nergens naartoe leidt? We zouden ons als “nuchtere” Hollanders niet zo moeten laten leiden door dit soort dingen.

  2. Vreemd Vincent Bijlo zegt: “omdat hij de kwaliteit van de meeste podcasts en presentatoren onder zijn standaards vindt.”

    Bergrijp ik het goed dat hij ze niet goed vind ? Omdat duidelijk te maken zit ie toch in een jury? Merkwaardig………

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*