Vijftig Pop of een Envelop komt terug op de radio

Na een afwezigheid van 27 jaar komt het legendarische radiospel Vijftig Pop of een Envelop vanaf maandag 10 januari terug op de Nederlandse radio. AVROTROS-dj Emilie Sleven speelt het spel iedere maandag, woensdag en vrijdag met een kandidaat. Het maakt deel uit van een geheel nieuwe programmering op NPO Sterren NL Radio, waarbij contact met de luisteraar het sleutelwoord is.

Vijftig Pop of een Envelop
In Vijftig Pop of een Envelop moet de kandidaat een vraag over muziek, actualiteit of een algemene vraag beantwoorden. Bij een goed antwoord heeft de deelnemer een keuze tussen €50 of uit één van de honderd enveloppen. Emilie Sleven blaast het spel nieuw leven in tijdens haar dagelijkse show op NPO Sterren NL Radio tussen 12.00 – 15.00 uur. 

Emilie Sleven: “Het is een legendarisch item en ik ben vereerd dat ik Vijftig Pop of een Envelop terug mag brengen op de radio. Hopelijk kan ik veel mooie prijzen uitdelen aan de luisteraars van NPO Sterren NL Radio.

Het iconische radiospel werd vanaf 1979 uitgezonden op Hilversum 3, later Radio 3 en werd gepresenteerd door radio-icoon Tom Mulder. Vijftig Pop of een Envelop was met meer dan 3,5 miljoen luisteraars het best beluisterde radiospel ooit op de Nederlandse radio. 

Nieuwe programmering
Vijftig Pop of een Envelop maakt deel uit van de gloednieuwe programmering van NPO Sterren NL Radio.

Joost Strootman, eindredacteur AVROTROS Sterren NL Radio, is erg blij met de nieuwe programmering. “We zijn als NPO Sterren NL Radio de afgelopen jaren al fors gegroeid en met deze nieuwe programmering zetten we de volgende stap. Met onder andere de terugkeer van Vijftig Pop of een Envelop, de comeback van de Gouden Uren, de nieuwe ochtendshow van Chantal Hutten en bestaande successen zoals het programma van Jan Paparazzi zullen we onze luisteraars nog beter bedienen.

De programmering op NPO Sterren NL Radio ziet er vanaf maandag 10 januari als volgt uit: 
AVROTROS-dj Chantal Hutten presenteert iedere werkdag tussen 07.00 – 09.00 uur de ochtendshow. Ze draait lekker veel muziek en zorgt voor gezelligheid om de dag goed te starten.

Gouden Uren keert terug op NPO Sterren NL Radio. In de Gouden Uren komen drie uur lang de beste Nederlandse producties van toen en nu voorbij. AVROTROS-dj Corné Klijn presenteert het programma iedere werkdag tussen 09.00 – 12.00 uur. De Favoriete Top 3 van een luisteraar is zoals vertrouwd weer een onderdeel van de show. 

Van maandag tot en met donderdag hoor je tussen 15.00 – 18.00 uur de Jan Paparazzi Show. Hij laat de luisteraar genieten van veel Nederlandse muziek en een karrenvracht aan gezelligheid. Op vrijdagmiddag neemt AVROTROS-dj Perry Kramps plaats op dat tijdstip achter de microfoon. Hij zorgt voor een goed begin van het weekend.

Het vlaggenschip van NPO Sterren NL Radio, de Sterren NL Top 25, verhuist naar zaterdag 16.00 – 18.00 uur. De Sterren NL Top 25 is een wekelijkse lijst met de populairste Nederlandstalige nummers van dit moment, gepresenteerd door Corné Klijn. De lijst wordt samengesteld op basis van airplay, streaming data van Spotify en plays op YouTube.

AVROTROS & muziek van eigen bodem
NPO Sterren NL is hét toonaangevende multimediale platform van AVROTROS en NPO, gericht op Nederlandse muziek en (gevestigde en aankomende) artiesten in het populaire en volkse genre. Het platform bestaat uit een radiostation, een app met bijbehorende website, zendtijd op televisie én een grote online social community. NPO Sterren NL heeft als missie om, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, dit belangrijke en populaire onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur uit te lichten, te archiveren en te promoten. Sterren NL Radio is te beluisteren via DAB+ en nposterren.nl. Voor de complete programmering kijk je op nposterren.nl.
 
 

5 Comments

 1. Waarom moet een zender als sterren.nl bij de publieke omroep, het is louter commercieel, dus geen kerntaak van de publieke omroep.
  In mijn ogen is dit een sterk gesubsidieerd kanaal die schuurt en concurreert met commerciele zenders wat niet tot de taken van de publieke omroep behoort.
  Mijns inziens moet je je dan ook af gaan vragen waarom de ublieke oroep nog zoveel belastinggeld moet krijgen om dit soort kanalen in de lucht te houden!

 2. Wie gaat nu wie vervangen ? Corné klijn krijgt het tijdslot 09:00 12:00 en was op NPO radio 5 de vervanger van Hans schiffers . Die het zelfde tijdslot heeft. Wordt corné vervangen als Hans er niet is ?

 3. Komt alles door 100%nl

  100%nl naar sterrenNL

  sterrenNL nederpop

  Ik wel dan 100%nl stoppen sterreNL ga door kan nog op FM van 100%nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*