Video Avatar Influencers tegen vapen

Uit cijfers van het Trimbos Instituut blijkt dat vorig jaar 10,2% van de 12- tot 14-jarigen een e-sigaret heeft gebruikt. In de eerste twee jaren van de middelbare school komen jongeren vaak voor het eerst in aanraking met ‘vapes’. GGD West-Brabant wil jongeren op een relevante manier positief beïnvloeden om niet te starten met vapen.

Het Europese CommuniCity-project wil nieuwe technieken inzetten die de interactie en communicatie binnen gemeenschappen verbeteren, met een focus op het versterken van sociale cohesie en het faciliteren van betrokkenheid en samenwerking. De Hilversumse techstartup XS2Content is voor dit project geselecteerd om voor gemeente Breda een technologische oplossing te vinden om jongeren positief te beïnvloeden om niet te starten met vapen. XS2Content heeft het plan ontwikkeld om in co-creatie met de betrokken gezondheidsinstanties en de doelgroep zelf geanimeerde ‘Video Avatar Influencers’ in te zetten, die de kinderen positief kunnen beïnvloeden om niet te starten met vapen. De avatars, tone of voice en inhoud worden samen met de betrokken partijen gecreëerd en zijn losjes gebaseerd op populaire influencers (Youtube/Insta/TikTok) onder de doelgroep om de impact te vergroten.

In co-creatie met een testgroep en het Gemeente Breda en het jeugdwelzijnsbureau zal XS2Content avatars, stemmen en teksten voor informatieve video’s creëren, die aantrekkelijk zullen zijn voor de betreffende doelgroep. Hierbij zal ook rekening worden gehouden met de diversiteit aan culturele achtergronden binnen de doelgroep, en de manier waarop deze specifieke doelgroepen binnen het jonge publiek aangesproken willen worden (tone of voice). De video’s zullen in portrait formaat geproduceerd worden, zodat ze gebruikt kunnen worden op populaire social media platforms, zoals TikTok, WhatsApp, Instagram enz. Teksten kunnen naderhand ook aangepast, geoptimaliseerd of bijgewerkt worden op het XS2Content-platform.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*