VICE opent kantoor in de metaverse

Virtue Worldwide, het creatieve bureau van VICE, heeft een kantoor geopend voor VICE Media Group (VMG) in de metaverse. Het virtuele gebouw wordt beschikbaar gesteld aan meerdere VMG branches waaronder Virtue en VICE, en zal dienen als permanent onderkomen voor VMG in Decentraland.

Het initiatief hiervoor is genomen door Virtue Futures – de innovatie afdeling binnen Virtue die merken helpt te innoveren binnen nieuwe platformen, technologieën en omgevingen op cultureel relevante manieren. In 2021 lanceerde het Virtue Futures team de eerste NFT van Coca-Cola, waarmee het eerste betekenisvolle voorbeeld werd gesteld van hoe merken en bureaus gebruik kunnen maken van die technologie.

De omgeving, gebouwd in het open, digitale platform van Decentraland, zal dienen als het virtuele innovatie lab van het bureau. Teams kunnen hier experimenteren met NFTs, DAOs en Web 3.0 en inzichten direct toepassen voor merken die graag impact willen maken.

Morten Grubak, Global ECD Innovation, Virtue Futures zegt:  “De creatieve mogelijkheden in de metaverse zijn ontzettend interessant en aangezien we al bezig zijn merken te helpen navigeren in deze nieuwe omgeving is het logisch om er een eigen kantoor te hebben. Door te werken met de internationaal gerenommeerde architecten van BIG is deze visie een nieuwe werkelijkheid geworden.”

Het Decentraland HQ dient als centraal knooppunt in de samenstelling van het internationale, grenzeloze Virtue Futures team. Hier kunnen klanten en collaborators elkaar ontmoeten voor briefings, presentaties en in-situ demonstraties van recente projecten. De ruimte toont een breed scala aan digitale experimenten en heeft daarnaast verstopte extra’s voor nieuwsgierige bezoekers – waaronder een directe route voor jonge creatievelingen om een selectie aan gerenommeerde, internationale Meta-Mentors te bereiken. Het dient daarnaast ook als lanceerplatform voor digitaal veldonderzoek met betrekking tot de sociologie van digitale gemeenschappen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*