Viaplay komt met “Lucky!” – Het ongelofelijke verhaal van Bernie Ecclestone en zijn Formule 1

Vanaf vrijdag 24 november brengt Viaplay exclusief de achtdelige documentaire “Lucky!”.  In deze serie krijgen Nederlandse Formule 1-fans het nooit eerder vertelde verhaal van Bernie Ecclestone en de opkomst van Formule 1 te zien. Maar liefst zeven decennia unieke historie uit het archief van de Formule 1 komen voorbij, aangevuld met interviews van Bernie Ecclestone. “Lucky!” is een buitengewoon verhaal door de ogen van één van de meest legendarische en controversiële personages in de sport.

“Lucky!” neemt de kijker mee door verschillende periodes, waarbij Ecclestone alles vertelt over de rivaliteiten, verraad, politiek, sterfgevallen en vriendschappen in de wondere wereld van Formule 1. Ondanks de pijnlijke dood van zijn eerste coureur Stuart Lewis-Evans, pakt Ecclestone door en gaat hij vastberaden op zijn doel af. Kleurrijk, raadselachtig en soms meedogenloos transformeert hij de Formule 1 van een amateursport tot de mondiale sport van vandaag de dag. Miljoenen mensen over de hele wereld adoreren Formule 1 en zijn helden.

Bernie Ecclestone: “Ik kan eerlijk zeggen; Ik heb nooit iets uitgestippeld. Ik heb vooral kansen gezien. Soms werkte ze in mijn voordeel… en soms had ik beter geen deal kunnen maken. Over het algemeen heb ik gewoon geluk gehad!”

De serie is ontwikkeld en geregisseerd door Manish Pandey, de schrijver van de bekroonde documentaire “Senna”. Pandey heeft met “Lucky!” opnieuw een uitzonderlijk intieme en emotionele reis vastgelegd. De serie is niet alleen voor die-hard Formule 1-fans. Het is een visueel feest en een meeslepend verhaal dat de wereld van de autosport overstijgt. Het laat zien hoe Ecclestone zich wist op te werken van tweedehands motorfietshandelaar tot de alleenheerser van de Formule 1.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*