Forse prijsverhoging bij streamingdienst Amazon Prime

In een onverwachte wending heeft Amazon aangekondigd dat de prijs van een Amazon Prime lidmaatschap zal stijgen. Vanaf 2 november 2023 zal het maandtarief verhoogd worden van €2,99 naar €4,99. Dit betekent een aanzienlijke prijsstijging voor de populaire streamingdienst die ook andere voordelen biedt zoals gratis snelle levering en exclusieve toegang tot deals.

Huidige leden kunnen tot 12 december 2023 genieten van het oude tarief. Daarna zal de nieuwe prijs van €4,99 automatisch in werking treden vanaf de volgende betaalperiode. Deze prijsstijging is een weerspiegeling van de groeiende kosten voor contentcreatie en de uitbreiding van de dienstverlening, aldus een woordvoerder van Amazon.

Om de pijn van de prijsverhoging te verzachten, introduceert Amazon ook een nieuw jaarabonnement. Leden kunnen kiezen voor een jaarlijks tarief van €49,90, wat neerkomt op de prijs voor 10 maanden onder het nieuwe maandtarief. Dit biedt een aantrekkelijke besparing voor leden die zich voor een langere periode willen vastleggen aan de dienst.

Gebruikers kunnen hun lidmaatschap nu eenvoudig omzetten in een jaarabonnement door op de link in hun Amazon-account te klikken. Met deze stap lijkt Amazon te mikken op het behouden van langdurige klantrelaties ondanks de hogere kosten. De tijd zal leren hoe de klanten reageren op deze aanzienlijke prijsverandering.

4 Comments

  1. De tijd zal inderdaad leren of klanten een prijsverhoging van 67% zomaar acceprteren.
    Je hoeft geen lid te zijn natuurlijk maar zo een stijging vind ik echt schandalig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*