Viaplay haalt deadline publicatie jaarcijfers niet

Streamingdienst Viaplay heeft moeite om het hoofd boven water te houden te midden van financiële problemen en heeft recentelijk gefaald om hun kwartaalrapport op tijd te publiceren. Dit heeft geleid tot speculaties over mogelijke boetes van de beurs van Stockholm.

De deadline voor het publiceren van het rapport over het derde kwartaal verstreek om middernacht, maar het bedrijf had nog steeds geen cijfers uitgebracht Op dit moment wil hun woordvoerder geen commentaar geven. Erik Gruvfors, perschef bij Nasdaq, gaf aan dat beursgenoteerde bedrijven die hun rapport niet op tijd publiceren, beboet kunnen worden.

Viaplay’s financiële situatie is precair, met miljardenleningen die zijn aangegaan voor de aankoop van dure sportrechten in de afgelopen jaren. Het bedrijf heeft bijna 2 miljard kronen opgehaald via obligatieleningen, waarvan de terugbetaling kan worden geëist als er een partij is die een significant aandeel in het bedrijf koopt.

De vertraging van de publicatie van het rapport wordt toegeschreven aan de behoefte aan meer tijd om de gespannen financiële situatie aan te pakken. Ondertussen heeft Viaplay te kampen gehad met diverse uitdagingen, waaronder winstwaarschuwingen, leiderschapswisselingen, en de nieuwe grootaandeelhouder Schibsted.

De aandelen van Viaplay zijn sterk gedaald na het ontslag van voormalig CEO Anders Jensen en de benoeming van Jørgen Madsen Lindemann als zijn vervanger. Dit jaar daalde de aandelenkoers met meer dan 85%. De zorgen over de toekomst van Viaplay blijven bestaan, met vragen over hun crisisplan en mogelijke toekomstige samenwerkingen. De hoge kosten van de uitzendrechten van de Formule 1 maakt een snelle doorverkoop zeer complex.

Jarco Kriek (TotaalTV) heeft geruchten ontvangen over een verkoop van uitzendrechten aan Ziggo:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*