ViacomCBS en First lanceren jongeren social platform met actualiteiten, series en urban muziek

Vanaf 3 maart is platform FIRST de transformatie ondergaan naar MTV FIRST. ViacomCBS’s zender MTV, en online platform FIRST hebben daarmee de handen ineen geslagen.

Met dit kanaal bundelen beide entertainment merken, populair bij jongeren, hun superkrachten. MTV FIRST zal naast het YouTube kanaal MTV Nederland bestaan met hosts als Ouassima, Dzifa, Qucee en Youstoub. Daarnaast zal MTV-gezicht Rijk Hofman zich aansluiten bij MTV First om gezamenlijk de talkshow te presenteren. De MTV FIRST Talkshow is wekelijks te zien iedere vrijdag om 16.00 online op het MTV FIRST YouTube kanaal en iedere dinsdag om 16.00 uur op MTV.

Met MTV als voorloper op het gebied van muziek, is dit platform een match made in heaven. ’Er bestaat geen twijfel over de goede match tussen FIRST en MTV. We zijn beiden voorlopers op het gebied van muziek, jong talent en (urban) entertainment. Vanuit MTV omarmen wij jong talent en met MTV First zal dit blijven gebeuren en alleen maar verder groeien. De mix van online jongeren bereik, content-cultuur en productiemogelijkheden sluit daarnaast direct aan bij de groeistrategie van MTV en ViacomCBS Benelux’, aldus Maurice Hols, Executive Vice President & General Manager van ViacomCBS Benelux.

MTV FIRST
MTV First is een actueel urban jongeren platform op Youtube. Iedere vrijdag zendt MTV First om 16:00 een talkshow uit door en met bekende jongerentalenten over wat hot en happening is binnen de Nederlandse muziek- en entertainmentindustrie. Bovendien is MTV First een podium voor jong upcoming talent. Naast de talkshow zijn er ook andere shows en series te volgen, zoals Dure Dingen, First Fear en Beter dan je moeder. FIRST is altijd een talent-driven YouTube-kanaal geweest en heeft gemiddeld 4 miljoen views per maand. Over vier jaar tijd is het uitgegroeid tot een van de grootste jongerenplatformen op YouTube in Nederland. Presentatie en hosting op MTV First gebeurt door o.a. Qucee, Keizer, Ouassima, Dzifa, Ta Joela, Youstoub en MTV–host Rijk Hofman. Naast het Youtube-kanaal zal de show ook in zijn geheel te zien zijn op het MTV kanaal op dinsdag 3 maart om 16.00 uur.

MTV NEDERLAND
MTV Nederland behoudt het bestaande YouTube kanaal. De aanhang van MTV kan op dit digitale platform terecht voor meer informatie over alle populaire MTV-shows en celebrities van over de hele wereld. Maar daarnaast ook voor extra content rondom de MTV EMA Awards of Ex on the Beach: Double Dutch. Bovendien zendt MTV Nederland ook digital original series uit zoals MTV Sit Down, Me, Myself & Kay en Je Moeder. Presentatie en hosting op MTV Nederland gebeurt door o.a. Kay Nambiar en Koen Kardashian.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*