Versoepelde reclamewetgeving moet Vlaamse televisiezenders helpen in coronacrisis

Voor de tv-zenders in Vlaanderen geldt binnenkort een versoepelde wetgeving rond reclame. De Vlaamse minister van Media Benjamin Dalle wil een deel van een Europese richtlijn daarover versneld invoeren, om zo de tv-zenders in deze coronacrisis bij te springen. Dat kondigde hij aan in een commissievergadering.

Nu schrijft de Vlaamse Mediawetgeving nog voor dat omroepen per uur 12 minuten, of 20 procent, reclame mogen uitzenden. Met de versoepeling wordt die 20 procent berekend over grotere tijdsblokken. Er komt een voorstel om deze regelgeving te versoepelen. 

Deze versoepeling is de omzetting van een Europese richtlijn. De Vlaamse regering heeft nog tot eind dit jaar de tijd om deze richtlijn om te zetten, maar het aspect rond de tv-reclame wil Dalle dus versneld uitvoeren.

Woensdag had Dalle nog overleg met zo goed als het hele Vlaamse mediaveld. Daar bleek dat de omroepen inderdaad vragen om advertentiecampagnes flexibeler in te plannen. Het is niet bekend of in Nederland deze regelgeving wordt aangepast. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*