Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic van RTV Noord krijgen de Saskia Stuivelingprijs voor regionale en lokale politieke journalistiek. Zij krijgen de prijs voor de manier waarop ze verslag hebben gedaan van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen. Volgens de jury hebben zij hun jarenlang opgebouwde deskundigheid in de Groninger gaskwestie tijdens de enquête volledig benut.

Brede aanpak
De jury zegt verder ‘de brede aanpak’ in hun verslaggeving te waarderen. ‘Zij waren niet alleen op tv te zien, maar bedienden hun publiek eveneens via een liveblog, zelfstandige artikelen op de website en Twitter. Hiermee was RTV Noord in Groningen, maar ook in andere regio’s, leidend en is dit nieuwskanaal onmisbaar in de verslaggeving over de parlementaire enquête’, staat in het juryrapport.

Anne Vondelingprijs
De Saskia Stuivelingprijs is verbonden aan de Anne Vondelingprijs. Dit is een jaarlijkse prijs voor publicaties op nationale schaal. Deze prijs is toegekend aan Gerard Beverdam, redacteur van het Nederlands Dagblad. Volgens de jury heeft Beverdam in zijn analyses, ’bewezen in duidelijke taal en zonder vooringenomenheid kwesties die in Den Haag en in het land spelen te kunnen duiden’.

Uitreiking
De prijzen worden op 22 maart in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag uitgereikt door Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Eerste Kamer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*