Veronica Superguide Premium heeft amper gebruikers

Terwijl de oplage van Veronica Magazine al enige tijd in vrije val is, moest de Superguide de het verlies van lezers (en inkomsten) opvangen. Naast de gratis Superguide-versie werd daarom een premium-abonnement van € 2,99 per maand geïntroduceerd. Met Superguide Premium krijgt de gebruiker extra content, waaronder tips van de redactie, achtergrondinformatie en recensies. De premiumversie blijkt echter amper betaalde gebruikers te hebben.

Uit bronnen binnen Sanoma bleek het aantal betalende gebruikers op nog geen vijftig te zitten. Jaap Paulsen (Head of Commmunications & PR SBS) ontkent dit aantal, al geeft hij toe dat het premium experiment ‘minder succesvol’ is. Volgens hem zijn aantal abonnees een veelvoud van de genoemde 50 betalende klanten. Veronica Uitgeverij is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Het 40-jarige programmablad had in haar hoogtijdagen meer dan een miljoen abonnees, maar de laatste vijftien jaar tijd zakte de oplage met meer dan 65%. Daarnaast zijn vrijwel alle medewerkers de laatste maanden ontslagen.

Volgens de woordvoerder gaat het echter met de Superguide erg goed. Paulsen: ‘Twee maanden geleden is Superguide.nl gelanceerd naast de app en we zijn zeer tevreden met het aantal unieke bezoekers tot nu toe. De ambitie is om aan het eind van het jaar 1.000.000 unieke bezoekers per maand te hebben en we liggen uitstekend op koers.’ Jaap Paulsen geeft aan dat de uitgever dat het premiun abonnement is losgelaten en zij zich nu volledig richten op zo veel mogelijk bereik halen met gratis content.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*