Vernieuwing NPO Radio 5 brengt Karin de Groot terug bij KRO-NCRV

Karin de Groot keert terug bij de KRO-NCRV. Haar nieuwe programma Aan Tafel op 5 maakt deel uit van de nieuwe programmering op NPO Radio 5. Die programmering brengt twee nieuwe levensbeschouwelijke programma’s. En op zondag is een ‘nieuwe’ stem te horen: Andries Knevel.

De twee nieuwe levensbeschouwelijke programma’s worden uitgezonden door fusieomroep KRO-NCRV: het dagelijkse Aan Tafel op 5 met Karin de Groot, en op zaterdag Wierook en Pepermunt met Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp. De nieuwe levensbeschouwelijke programma’s vervangen Schepper & Co (NCRV) en Kruispunt Radio (RKK).

Karin de Groot: Aan Tafel op 5
Karin de Groot geeft de luisteraar in Aan Tafle op 5 van maandag tot en met vrijdag een dagelijkse portie inspiratie mee met muziek, gesprekken en verhalen.

“In mijn 25 jaar bij de omroep heb ik twee huizen gehad: de KRO en de NCRV. Het feit dat ik nu een programma ga maken voor de fusieomroep KRO-NCRV voelt alsof twee oude vrienden zijn gaan samenwonen.” – Karin de Groot

Aan Tafel op 5 heeft iedere avond een ander thema, zo is er op maandag aandacht voor kookverhalen, dinsdag voor boeken, woensdag voor straatpraat, donderdag voor cultuur en vrijdag voor buitenleven. Het programma is te horen tussen 18.00 en 19.00 uur op NPO Radio 5 Nostalgia. 

Wierook en Pepermunt (RKK-NCRV)
Op de zaterdag brengen RKK en NCRV achtergronden uit kerk en samenleving in het nieuwe programma Wierook en Pepermunt. Katholiek en protestant. Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver bespreken de kerkelijke actualiteit en halen inspiratie uit de christelijke traditie. Vanaf zaterdag 10 januari wekelijks van 18.00 – 19.30 uur op NPO Radio 5.

Andries Knevel
Op zondag is op NPO Radio 5 een nieuwe stem te horen: Andries Knevel is de nieuwe presentator van Groot Nieuws in de ochtend van 08.00 tot 09.00. 

Andere wijzingingen
Na 14:00 is sinds 5 januari Open Huis te horen, gevolgd door Plein 5 dat daarmee twee uur is opgeschoven.

Meer in Broadcastmagazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*