‘Verlies Formule 1 is doodsteek voor Viaplay Nederland’

Viaplay, de enige streamingsdienst die de Formule 1-races met Nederlands commentaar uitzendt, heeft het moeilijk. De dienst leed een verlies van ruim een half miljard en heeft zijn focus verschoven naar de Scandinavische landen en Nederland. Viaplay heeft zich teruggetrokken uit meerdere landen, waaronder het VK en de VS. Chris Woerts, een bekende in de uitzendrechtenwereld, meldde als eerste over Viaplay’s problemen. De verkoop van F1-uitzendrechten is vooral gebaseerd op financiële aanbiedingen, waarbij Viaplay eerder meer bood dan Ziggo. De biedingen voor de rechten van 2025-2027 beginnen in september. Jarco Kriek van Totaal TV speculeert dat de Tsjechische investeerdersgroep PPF Viaplay kan helpen. Het verlies van de Formule 1 zou desastreus zijn voor Viaplay in Nederland. Klachten over de streamingkwaliteit van Viaplay zijn afgenomen. Fans hopen op een terugkeer van commentatoren Olav Mol en Jack Plooij bij een mogelijke overname door Ziggo. Ziggo heeft echter geen details gegeven over hun terugkeer.

bron: Gooi en Eemlander

62 Comments

 1. Zelf kijk ik al jaren Formule 1 via F1 TV. Viaplay heeft meer te bieden dan alleen Formule 1, voetbal enz. Maar dat kijk ik niet.

  F1 TV heeft zoveel meer te bieden kwa Formule 1 dan Viaplay, zoals oude races terugkijken en sterker nog, de audio, het nederlandse verslag van Viaplay kun je via F1 TV luisteren. Dus voor mij geen Viaplay.

 2. Als je al decennia lang gewend bent aan olaf en jack dan zit je toch niet te wachten op Amber Brandsen en die andere prutsers waar totaal geen emotie en beleving in zit. Ik kijk wel naar SKY F1 met Jensen Button en Martin Brundle waar wel beleving in zit. Eddie van Meegen

  • ik erger me al jaren aan olaf en jack en ben heel blij dat ik dat geraaskal niet meer hoef aan te horen

   • Ik ben eigenlijk best tevreden met viaplay. Als ik streaming kwaliteit problemen had heb ik eigenlijk altijd in mijn eigen netwerk kunnen lossen (slechte wifi is automatisch streamen op lage kwaliteit).
    Commentaar tijdens de race is wel ok. Voor en na de race is wel matig idd.
    Vermoedelijk ben ik niet de enige die wel tevreden is in deze reacties 🙂

     • Jammer dan voor jullie ( de tandarts ben ik het mee eens ) maar Olaf z’n commentaar is 10x beter dan het slecht uitgesproken NEDERLANDS EN VERZONNEN WOORDEN VAN DIE TWEE GUPPIES .. banden aan BONKEN ???

    • Hier is de wifi prima op orde, al het streamen geen problemen. Alleen bij viaplay, dus niets in huis te vinden dan. Lineaire kanaal was alleen goed, maar weer als de woede weerga terug gegaan naar f1 tv en geen problemen meer!

    • Je hebt stremming problemen, commentaar is ” wel ok’ maar voor en na de race is het matig.

     Maar toch ben je tevreden.

     Sla mij maar voor mijn kop, maar ik snap dat niet.

     • Nou die knabbel en babbel van viaplee die maken alleen maar fouten viaplay is gewoon een kut bedrijf

     • Ik zie mensen hier zeggen dat ze de fouten van Mol en Plooij zo irritant vinden. En dan dat die Viaplay prutsers het wel goed doen.

      Ik heb een nieuwtje voor jullie. Als je ook maar enigzins een beetje verstand hebt van de sport, dan ben je die gasten constant aan het verbeteren. Ik geef beter commentaar dan die 2 lulletjes rozenwater.
      Wil je weten hoe ze bij Viaplay commentaar geven. Die zitten daar briefjes te trekken met steekwoorden waar ze een zinnetje mee moeten maken. Of dat nu wel of niet klopt met wat er daadwerkelijk te zien is. Die gasten hebben het verstand van een stoeptegel. Meer zit er niet in.
      Olav en Plooij maken hier en der ook fouten, maar daar kan ik het tenminste van verdragen gezien 80% van de informatie die ze geven interessant is en er toe doet. Bij Viaplay wil ik constant het geluid uit hebben door het debiele geraaskal.

    • Viaplay nemen is absoluut geen toegevoegde waarde buiten de F1. Ook het onboard aanbod is waardeloos. 3 coureurs waaronder Bottas. Slaat nergens op..waardeloze oude series etc. KAPPEN met viaplay.

    • Nou poetina en de rest dan hebben jullie toch zaagsel in jullie oren , of ze werken niet , kan dus ook he voor mij is het allemaal flut tegenwoordig , geef mij maar ziggo nooit geen problemen mee gehad . Ook niet met mol en plooi .

  • Mol en Plooij zijn een verschrikking. Een van de grote voordelen van de overname van de rechten door Viaplay is dat er eindelijk professioneel commentaar wordt gegeven in plaats van het platte geschreeuw en Max gejuich.
   Het verschil valt direct op als je de samenvatting van de race kijkt bij Ziggo. Daar zit het genante en zelfingenomen commentaar van Mol nog wel bij. Het is echt van een dramatisch niveau.

   • goed comnentaar bij via play? feiten elke race wel fout, lulled teveel over hun “eigen prestaties”. en teveel nadruk op max, ik wil alles zien, ook de persconferenties achteraf. niks.

 3. Voor 65 euro per jaar kijk je alle mogelijke F1 content via F1 Tv Pro met idd Jenson Button en andere goede commentatoren. Weinig mensen die volgens mij nog zitten te wachten op die warrige Mol en irritante Ploy met peperdure Ziggo tarieven.

 4. “Fans hopen op een terugkeer van commentatoren Olav Mol en Jack Plooij..”
  Tja, dat was ooit het geval. Da vuurtje is allang uitgebrand.

 5. Voor de sfeer en beleving was Olav prima, Jack droeg niets bij net als die Melroy nu. Melroy zit tijdens elke race alleen maar nutteloos te kletsen over de banden terwijl Nelson duidelijk hoorbaar zich ergert aan dat gezwets van hem. Nelson heeft zich prima ontwikkeld. Zodra het F1 seizoen weer over is kan ik het Viaply-abo weer stoppen. Buiten F1 heeft Viaplay echt niets te bieden. Prima als ziggo het weer overneemt. Schop dan alleen die Rob Kamphues eruit.

  • Iemand die het goed ziet!

   Alleen qua Rob kamphues, vind zijn kennis van vroeger afentoe wel toevoegend! Gelukkig wordt hij vaak de mond gesnoerd door zn collegas wat ook wel weer leuke tv maakt.

   Ik keek vroeger bij Ziggo alle voor na en extra shows, bij Viaplay mee gestopt en ook weg gegaan.

 6. Viaplay is op zijn bek gegaan door beloftes niet na te komen aantal gratis races de het erste jaar leden de laatste race door de neus boren 2022 en dan na lang aandringen 10 euro terug betalen nou proobeer eerst maar eens in conact te komen met viaplay dus weg 10 euro en dan de storingen wel beeld geen geluid of anders om.blokkerig beeld en dan nog die twee papagaaien die zeer “vakkundig” commentaar leveren ga snel failiet aub

 7. Dingen veranderen eenmaal. Olaf had zijn beste tijd gehad. Hij maakte op het laatst best veel fouten. De gasten bij Viaplay geven soms wel wat te klinisch technisch commentaar, maar als dat je ding is, top.

 8. al jaren kijk ik via F1 tv,voordelig geprijsd, subliem Engels commentaar,ook voor en nabeschouwing te zien,races van jaren terug te bekijken,geen haperingen of andere ellende,kortom de beste !

  • Ik heb viaplay via Ziggo ,dus de app op mijn TV ,telefoon ,laptop.waar ik ook ben.ik kan overal kijken.
   Vanaf vrijdag de vrije trainingen,zaterdag kwali.zondag race.
   Oudere races terugkijken,samenvattingen,en tijdens de race hebben sommige coureurs en
   Zeker Max een camera in de auto,zodat je mee kan rijden vanuit de cockpit.
   Je kan zelf switsen tijdens de race.
   Ik ben dik tevreden.

 9. “Fans hopen op een terugkeer van commentatoren Olav Mol en Jack Plooij bij een mogelijke overname door Ziggo.”
  Waarschijnlijk fans bij Spreekbuis. Vind het commentaar prima en voor- en nabeschouwing veel inhoudelijker geworden!

 10. Viaplay gaat het sowieso het niet volhouden. Er zijn mensen bij hun klantcontact ontslagen, omdat ze zó veel verlies lijden.
  Kalf, mol, eventueel Brundle, en Button.. als commentaar.

  • Ja hoor.. Ik ben het eens.. Ik mis vooral Olaf en Jack ook.. Viaplay vind ik verschrikkelijk.. Ik hoop echt dat het weer anders wordt… Heel graag

 11. Het was een schok dat de F1 rechten naar Viaplay gingen en de vaste mensen niet werden overgenomen. Daarnaast moest je gaan betalen voor f1 per maand.
  Dat deed je ook al bij Ziggo maar dat merkte je niet.
  Viaplay heeft zich ernstig verkeken op de loyaliteit van de F1 kijker. Daarnaast een grote inschattingsfout gemaakt dat de voetbal kijker ook wel mee zou komen.
  Kijk naar het aantal streamingsdiensten die worden aangeboden. Teveel om op te noemen maar kijk eens wat al die diensten per maand kosten.
  Je moet zowat een bijbaan nemen om die te betalen.

  Mensen onderschatten wat Olaf en Jack betekenen voor de F1 in nederland maar ook voor de kijkers.

  Ben het er mee eens dat de sluipmoordenaar er wel inzat maar ik denk dat ze wakker geschud zijn.

  Het huidige team laat mij redelijk koud en is zeker geen toegevoegde waarde voor de F1.

  Ik heb geen kritiek op de personen zelf maar wel over hoe het gebracht wordt. Je hebt het of je hebt het niet.
  Ik zou graag het oude team opgefrist zien en een beetje in de stijl van VI.
  Dat is mijn bescheiden mening.

 12. Olaf mol en Jack plooij gaven tenminste duidelijk commentaar dan die lijpen van viaplay laat die maar in een kinderdagverblijf gaan werken met kinderlijk verslag.
  Hoop dat viaplay gauw helemaal naar de filistijnen gaat en nooit meer terugkomt.

 13. Zou blij zijn als F1 weer naar Ziggo gaat. Commentaar is niet aan te horen dus heb altijd lekker Grand prix radio aan staan tijdens de race. Voor en nabeschouwing zijn ook dramatisch met die irritante Cristian Albers als dieptepunt. En dan dat geneuzel van Allard Kalf tussendoor is ook niet om aan te horen.

 14. F1 TV pro voor mij. Zelfs NL commentaar mogelijk. Redelijk abo tarief met heel veel info en ook de F2 en F3, F1 Academy en Supercup.

 15. Het commentaar tijdens de race is waardeloos. De voor en na beschouwing is prima. Tenminste iet van die kinderachtig tv die op ziggo was. Maar voor alleen de voor en na beschouwen is viaplay veel te duur kijk wel met f1tv pro. Goedkoper en meer autosport te zien. Voor het overige aanbod van viaplay hoef je het ook niet te doen. Darten,golf en voetbal interesseert me niet en de films en series zijn ook matig

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*