Verjongingsstrategie NPO brengt onrust bij omroepen


NPO wil een jonger publiek trekken, waardoor populaire programma’s zoals Radar, Het Familiediner,Opsporing Verzocht en Opgelicht!? onder druk komen te staan. Diverse programmamakers geven op AD.nl hun zorgen aan.

80 procent van de NPO1-kijkers is boven de 50 jaar, waardoor het volgens NPO noodzakelijk is om de programmering te wijzigen. Eerdere plannen om van NPO 3 een jongerenzender te maken zijn tot op heden niet goed van de grond gekomen. Vorig jaar bleek dat de gemiddelde leeftijd van een NPO3-kijker tegen de 50 jaar aan zit.

Remco van Westerloo, netmanager van NPO 1,“Je kunt de programmering laten zoals die is, dan is nu iedereen blij, maar dan kijkt er over tien jaar niemand meer onder de 50 jaar.”

Eind vorig jaar werd al bekend dat het programma Opsporing Verzocht wordt ingekort. Leonie Sazias (50 Plus) stelde hier eerder kamervragen over, maar Minister Slob (OCW) gaf in een reactie aan dat de Tweede Kamer wettelijk zich niet inhoudelijk met programma’s mag bemoeien. 

Lees verder op AD.nl

7 Comments

 1. Werkelijk onbegrijpelijk dat Remko van Westerloo weer een baantje heeft gekregen als zendercoördinator. Daar hij in het verleden al heeft laten zien bij NET5, SBS6 en Talpa/Tien geen kaas te hebben gegeten van hoe je een goede programmering in elkaar zet en absoluut geen neus heeft voor wat de kijker wil zien. Als je goed wilt kunnen programmeren moet je in de eerste plaats mensenkennis hebben. Daar gaat het bij Remko en vele andere baasjes al mis.

  • @Juul Je doelt op Fons denk ik. Helemaal eens! Een goede verslaggever/journalist en latere zenderbaas van SBS6 en RTL4. Hij heeft met weinig middelen die zenders opgetuigd. Wist precies wat de mensen wilden zien. Of het smaak was is een tweede. Had een bepaalden slimheid om bepaalde programma’s op de buis te brengen of presentatoren binnen te hengelen en bepaalde rechten voor o.a. voetbal en darts binnen te halen. Later heeft hij het zelfde gedaan bij RTL toen Talpa/Tien stopte. Wel was te merken dat hij zich minder thuis voelde bij RTL dan bij SBS. Natuurlijk ging ook niet altijd alles goed waaronder het binnenhalen van zijn zoon in de tv wereld.

 2. Tweetje van vanmiddag.

  DirkJan Vos @djwvos
  Weet ik weer waarom ik nog zo weinig naar Radio 1 luister. Ik las dat de gemiddelde leeftijd van de luisteraar is gestegen naar 64 jaar, maar het niveau blijft dalen.

  NPO Radio 1 @NPORadio1
  Zanger Tino Martin vertelde dat hij vals zong tijdens het bevrijdingsconcert door coronaklachten. Kan dat?

 3. Alle ingezetenen van Nederland die belasting betalen dragen bij in de kosten van de NPO. Ook de 50 minners, maar er worden hoofdzakelijk programma’s gemaakt voor 50 plussers. Hier moet zo snel mogelijk een einde aan komen!

1 Trackback / Pingback

 1. Andere Tijden lijkt na ruim 20 jaar van de buis te verdwijnen - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*