Veel ontwikkelingen rondom VoetbalTV van KNVB en Talpa TV

Eind vorig jaar lanceerden Talpa en de KNVB VoetbalTV. Dit is een platform waarop wedstrijden in het amateurvoetbal online uitgezonden gaan worden. KNVB geeft aan dat zij met Talpa TV niet hebben stilgezeten. Een overzicht van de ontwikkelingen van de afgelopen maanden, waar het project nu staat en wat de plannen zijn voor de nabije toekomst.

De eerste stap na de bekendmaking was het uitvoeren van een pilot bij vijftien voetbalverenigingen om alle functionaliteiten van VoetbalTV te testen. Verenigingen uit een gezamenlijke competitie in de Eerste Klasse A West 1 zijn gekozen als testgroep en bij al deze clubs is een VoetbalTV camerasysteem opgehangen. Vanaf 1 februari wordt live getest met het uitzenden van wedstrijden. Een gesloten groep van zo’n vijftig leden per club heeft de afgelopen periode kennis kunnen maken met de VoetbalTV app en daarmee de eerste beelden kunnen zien. Naast de wedstrijdbeelden is VoetbalTV ook aan de slag gegaan met speciale reportages en content rondom de teams uit de poule. Deze VoetbalTV app heeft zijn eerste releases gehad en er wordt op dit moment gewerkt aan updates om het gebruiksgemak verder te optimaliseren. De app zit nog in testfase en is nog niet publiekelijk te downloaden.

Een ander onderdeel van VoetbalTV is het aanbieden van analysemogelijkheden voor trainers en/of analisten van de club. Op dit moment wordt er een eigen platform ontwikkeld waarbij nauw wordt samengewerkt met de voetbaltechnische afdeling en analisten van de KNVB. De planning is dat bij de officiële start van VoetbalTV op 1 september de basisversie van de analyse software klaar is voor gebruik.

De komende maanden blijven de betrokken partijen hard werken aan de genoemde ontwikkelingen. Daarnaast wordt het installeren van camerasystemen bij clubs in heel Nederland verder uitgerold. Alles met het doel om op 1 september 2018 de officiële start van VoetbalTV te kunnen laten plaatsvinden met een social app, analysesoftware en minimaal honderd clubs die voorzien zijn van camera’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*