Veel kritiek op besluit vertrek Felix Meurders

Diverse prominenten hebben kritiek geuit op het voornemen van BNNVARA om Felix Meurders van het radioprogramma ‘Spijker met Koppen’ te halen. Ook het publiek laat weten dat omroepsenioren niet zomaar aan de kant geschoven moeten worden. Gooi en Eemlander maakte dit weekend een stelling ‘Omroepsenioren zijn onmisbaar’. 387 mensen deden hier aan mee. 65% gaf aan dat omroepcoryfeeën op leeftijd best nog even door mogen werken.

Jan Nagel, fractievoorzitter van 50Plus in de Eerste Kamer, vindt het ’absurd’ en ‘een grote blunder’ dat Felix Meurders het radioprogramma ’Spijkers met koppen’ gedwongen moet verlaten. Nagel nam Meurders 45 jaar geleden aan. Nagel: “Het gaat hier om pure leeftijdsdiscriminatie. Bij de publieke omroep leeft men niet in de moderne tijd, maar nog in de vorige eeuw toen 72 jaar echt oud was.”

Ook Jan Slagter heeft laten weten het vertrek schandelijk te vinden. Jan Slagter: “Ja, vernieuwing en verjonging, maar of je nou iemand moet wegsturen die 72 is en het nog hartstikke goed doet…

Er is dit weekend een online petitie gestart om Felix Meurders te behouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*