Veel commentaar op ‘rommelig’ songfestival

Op social media is er veel kritiek op de productie van het Eurovisie Songfestival van gisteren. 

Veel twitteraars noemen het Songfestival rommelig en ook de audioproductie was volgens velen matig. Diverse twitteraars zien grote verschillen in kwaliteit ten opzichte van het zeer strak geproduceerde Songfestival in Rotterdam.

Ook de repetities van het Eurovisie Songfestival in Turijn gingen al allesbehalve vlekkeloos. Veel landen die vrijdag hun act oefenden kregen te maken met technische problemen. Zo werkten oortjes en microfoons niet goed en liepen cameramensen door het beeld.

Enkele reacties:

Processed with MOLDIV

4 Comments

  1. Het geluid is een terugkerend NPO probleem. Andere omroepen die het geleverde AC3 (Dolby) geluid doorgaven, zoals de SVT uit Zweden, hadden wel een echte Dolby weergave van de audio. Het camerawerk was zoals we dat kennen van de RAI, matig.

  2. TV technici zijn héél goed in beeld overbrengen, maar héél slecht in geluid. Dit euvel geldt niet alleen bij het songfestival, maar zelfs bij het Journaal of EenVandaag. Het geluidsniveau is bijna altijd heel verschillend, het ene item op niveau 4 en dan ’n filmpje op 6, dan weer de presentatie op 5 en het volgend item op 8. Erbarmelijk dat men bij de TV nog steeds niet op het idee is gekomen om radio technici in de huren!!!!!

    • Helemaal mee eens Herman. Het beeld is het belangrijkste de rest nemen we als het uitkomt ook even mee. Vooral bij het Journaal is het geluidsniveau erbarmelijk!! Studio geluid redelijk maar bij reportages is het geluid erbarmelijk. Volgens mij weten de “geluidsschuivers” totaal niet waar ze mee bezig zijn. Waarschijnlijk nooit bij de radio gewerkt.

  3. Inderdaad Herman en Gerard,
    Het is een ellende dat geluid bij TV. Toen ik radio ging maken met Ralph Inbar zei Ralph vaak, “jeemig, radio en geluid is toch echt een vak, kunnen we-zij nog veel van leren bij de TV”

    Heb je wel eens geluisterd naar Hart van Nederland en de voice overs? Tjonge jonge, een aanfluiting.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*