Vast nummer op mobiel ideaal voor ondernemers

Als ondernemer is een vast telefoonnummer ontzettend belangrijk. Het geeft je bedrijf namelijk een professionele uitstraling en maakt het gemakkelijker voor klanten om contact met je op te nemen. Toch zien we dat door de komst van de smartphone, de manier waarop we als ondernemer getracht worden bereikbaar te zijn, compleet is veranderd. Hoe handig is het dan om een vast nummer te kunnen hebben op je mobiel? Zo ben je overal en altijd bereikbaar, maar dan wel gewoon op een vast nummer. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat dit de nodige vragen bij je oproept, leggen we je dit stap voor stap allemaal uit.

Voordelen van een vast nummer op je mobiel

Een vast nummer op mobiel biedt je als ondernemer natuurlijk de nodige voordelen. Een vast nummer zorgt namelijk voor meer vertrouwen, dan wanneer je alleen op een mobiel nummer bereikbaar bent. Nu is dit de laatste jaren wel iets anders geworden, maar vinden mensen het toch prettiger dat ze je kunnen bereiken op een vast nummer. Dit zorgt namelijk ook voor een professionele uitstraling. Naast dat het vertrouwen wekt, is het voor jou als ondernemer ideaal omdat je overal en altijd bereikbaar bent. Zo hoef je dus niet op kantoor te blijven omdat je een belangrijk telefoontje verwacht.

Voordeliger dan een extra lijn

Naast de vele praktische voordelen, heeft een zakelijk nummer op mobiel ook financiële voordelen. Je hoeft namelijk geen extra toestel aan te schaffen en ook de kosten voor de extra lijn niet te betalen. Natuurlijk kost het aanvragen van een zakelijk nummer op je mobiel wel geld en zitten er ook kosten aan het bellen met dit nummer. Toch is dit een stuk voordeliger dan wanneer je een vast toestel laat installeren met bijbehorende telefoonverbinding.

Doorverbinden en doorschakelen zo geregeld

Wanneer je binnen een groot bedrijf werkt, is het wel belangrijk dat je jouw telefoon gemakkelijk door kunt schakelen, bijvoorbeeld wanneer je er niet bent. Wat ook belangrijk is, is dat je kunt doorverbinden met andere collega’s. Vooral het doorverbinden is ideaal. Zo kun je de beller eerst even in de wacht zetten om eerst jouw collega aan de lijn te krijgen, zodat je rustig het verhaal uit kunt leggen en je collega de beller direct op de juiste manier te woord staat. Dit is niet alleen voor jou een stuk prettiger, maar zorgt ook voor een hogere klanttevredenheid, weten we uit ervaring.

Maak gebruik van Whatsapp

Hoe handig is het om met je klanten, leveranciers of partners niet altijd te hoeven bellen, maar ook een app te kunnen sturen? Door te kiezen voor een vast nummer op je mobiel, kan dit allemaal! Je kunt je vaste nummer gemakkelijk koppelen aan je whatsapp account en vanuit daar direct onder je zakelijk nummer berichten ontvangen en beantwoorden. Dit scheelt je niet alleen een hele hoop tijd, maar verlaagt ook voor veel klanten de drempel om contact met je op te nemen. Reden genoeg dus om hier als zowel kleine- als grote ondernemer serieus over na te denken.