Vanaf 14 september nieuwe jongeren talkshow ‘KULT’ van Omroep ZWART

Wat zijn de huidige trends onder jongeren als het gaat over social media, food en fashion, straattaal en cultuur? In het nieuwe veelzijdige actualiteitenprogramma KULT van Omroep ZWART bespreekt presentator Defano Holwijn op luchtige wijze de belangrijkste actuele gebeurtenissen uit de (online) jongerencultuur samen met twee wisselende gasten. KULT is vanaf donderdag 14 september iedere week om 21:50 op NPO3 te zien.

Holwijn is de vaste presentator van de nieuwe talkshow. Hij wordt iedere week ondersteund door een andere sidekick uit zijn eigen vriendengroep, die bestaat uit jonge en bekende online programmamakers. Ook schuift er iedere keer een bekende artiest of maker uit de culturele sector aan, onder wie Eric da Silva, Typhoon en I Am Aisha. 

Met KULT willen we een nieuwe plek voor jongeren creëren zodat ze de gesprekken kunnen voeren die zij onderling ook voeren, maar eigenlijk nooit terugzien op de lineaire tv. Van gesprekken over dansstijlen die ze cool vinden, tot kooktips met een budget tot grappige filmpjes die ze op Tik Tok hebben gezien. Het is een cultureel programma dat draait om onderwerpen en mensen die jongeren ook daadwerkelijk aanspreken”, aldus Holwijn.

Jongeren inspireren met cultuur
Holwijn laat al langere tijd zijn betrokkenheid bij jongeren zien. Tijdens de coronaperiode startte hij met het programma FC Avondklok een livestream show op Instagram. Daarin hielp hij duizenden jongeren door de lockdown heen met muziek en entertainment. De show werd uiteindelijk zo’n succes dat er in samenwerking met BNNVARA een tv-special werd gemaakt. Met KULT wil Holwijn opnieuw dichter tot de jongeren komen en hen inspireren met bekende en minder bekende culturele voorstellingen.

Gianni Lieuw-A-Soe, algemeen directeur van Omroep ZWART, voegt toe: “De huidige talkshows richten zich nog veel op dezelfde onderwerpen en mensen. Wij hebben een grote jonge achterban die zich meer online begeeft en andere interesses en behoeftes heeft. We willen hen met KULT iets nieuws bieden wat authentiek aanvoelt. Defano is daarvoor het perfecte gezicht omdat hij midden in de leefwereld staat van deze doelgroep.” 

Nooit te oud
Naast inspirerende gesprekken met de wisselende gasten komen in KULT ook opvallende, grappige of ontroerende filmpjes van onder andere Instagram, TikTok en YouTube voorbij. Ook zijn er een aantal terugkerende rubrieken, zoals ‘Nooit te Oud’: een vrolijke reportage waarin een vaste verslaggever een paar ouderen bezoekt en met hen opvallende jongerentrends bespreekt op het gebied van eten, kleding en muziek.

Bij Bounce! gaat team KULT iedere week langs bij dansers die bekend zijn van socials om hun verhaal te horen, van ze te leren en met een TikTok dans weer naar huis te gaan. Bij rubriek de Cultuurbarbaren bezoekt een bijzonder duo iedere week een culturele voorstelling. Tijdens Nieuw Nederlands duiken de Madagaska twins in de taal van de straat en leren elke week een nieuwe zin.

Over KULT
Het programma, geproduceerd door Vincent TV, bestaat uit 11 afleveringen en behandelt actuele thema’s binnen de jongerencultuur. Iedere aflevering duurt 25 minuten. De laatste aflevering is te zien op 23 november.

‘KULT’ is vanaf donderdag 14 september iedere donderdag om 21:50 bij Omroep Zwart opNPO3 te zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*