Clairy Polak overleden

Journalist en tv-presentatrice Clairy Polak is afgelopen vrijdag op 67-jarige leeftijd overleden, zo heeft omroep HUMAN bevestigd. Polak leed al geruime tijd aan een ongeneeslijke ziekte. Ze heeft een indrukwekkende carrière gehad, waarbij ze betrokken was bij verschillende radio- en televisieprogramma’s, waaronder NOVA en Buitenhof.

Polak startte haar loopbaan in 1988 als redacteur bij de VARA en specialiseerde zich daar als politiek verslaggever. In 1995 maakte ze de overstap naar het Radio 1 Journaal. Drie jaar na deze carrièremove werd ze bekroond tot radiomaker van het jaar.

In 2002 keerde Polak terug naar de VARA, waar ze haar stem leende aan radio-uitzendingen zoals De Ochtenden.

Omroep Human meldt: ” Na een loopbaan bij diverse radioprogramma’s, de televisierubrieken NOVA en Buitenhof, werd Clairy in het tweede deel van haar loopbaan het gezicht voor de verdiepende journalistieke programmering van HUMAN. Dertien seizoenen lang presenteerde ze Het Filosofisch Kwintet en was ze de stem van het kritische mediaprogramma Medialogica. Voor deze programma’s was ze veel meer dan alleen een presentator. Ze was met hart en ziel bij deze producties betrokken, zoals ze ook zeer betrokken was bij de missie van HUMAN om de wereld een menselijker gezicht te geven.”

In 2021 maakte Polak een portret over haar echtgenoot met Alzheimer.

6 Comments

  1. Geschokt door overlijden van Clairy. Geweldige vrouw. Wat een kracht, wat een professionaliteit. Nooit begrepen waarom ze opeens weg was bij Buitenhof.

  2. Ik zal haar missen. Vrouw met een zeer krachtige uitstraling. Was al jaren fan van haar. Ik heb haar prachtige boek gelezen over “een echtpaar van wie de man dementie krijgt”. Zo mooi,werkelijk prachtig geschreven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*