Vakbonden naar Den Haag om Kabinetsplannen publieke bestel

De NVJ is samen met FNV tegen het voorstel van het kabinet om opnieuw te snijden in de publieke omroep. De bezuiniging zal vele programma’s treffen. En iedereen die meewerkt aan de programma’s.

NVJ: ‘De afgelopen weken zijn we met onze ijsjestour langs de publieke omroepen gegaan om  jullie te ontmoeten en handtekeningen op te halen voor de petitie Publieke Omroep, juist nu! We spraken veel mediamakers die zich zorgen maken over de bezuinigingen. Sinds 2010 is er al 250 miljoen euro bezuinigd op de publieke omroep. Alsof dat niet genoeg is, komt er nu weer een bezuiniging van tientallen miljoenen aan. De onzekerheid voor de mediamakers groeit, en de kwaliteit van programma’s staat nog verder onder druk. Ook de maatschappelijke positie van de publieke omroep wordt steeds verder uitgehold. Het is tijd dat dit stopt.’ 

NVJ wil:mediamakers meer werkzekerheid en een goed inkomen krijgen; er genoeg geld beschikbaar is om te investeren in programma’s en techniek;de publieke omroep haar belangrijke taak binnen de democratie kan blijven uitvoeren.
Op dinsdag 10 September gaat NVJ naar Den Haag om de petitie te overhandigen en om politici te laten zien dat de bezuinigingen op de publieke omroep moeten stoppen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*