Utopia stopt en maakt plaats voor woningbouw

Het huurcontract met de provincie Noord-Holland werd wegens het succes van realityserie steeds verlengd, maar binnenkort kan Talpa niet meer het terrein huren. Per 1 juni 2018 stopt het huurcontract en krijg het Crailo-terrein nabij Laren een nieuwe bestemming.

De provincie heeft het voormalig militair terrein Crailo in 2007 gekocht van het Rijk. Naast Utopia werd het gebied ook gebruikt als oefenterrein voor de brandweer en vluchtelingenopvang. De colleges van de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren hebben overeenstemming bereikt met de provincie Noord-Holland over de voorwaarden voor de overname van het Crailo-terrein. De gemeenten willen het terrein gebruiken voor de bouw van honderden woningen, bedrijven en een mediacampus.

SBS6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar melden aan dagblad Gooi en Eemlander dat er voor gekozen is om dat niet te doen. Volgens een woordvoerster voelt verkassen en opnieuw beginnen niet als een goed passend vervolg. “Daarmee doen we te veel afbreuk aan alles wat er al is gebouwd en ontwikkeld in de afgelopen jaren. Utopia is op dit terrein begonnen en het programma hoort wat ons betreft ook hier te eindigen.”

De provincie Noord-Holland meldt aan De Telegraaf dat het Utopia-terrein onderdeel is van een groter gebied dat herontwikkeld gaat worden. De specifieke Utopia-locatie zal niet verbouwd worden. De grond wordt verkocht aan een aantal gemeenten en het Gooisch Natuurreservaat. Daar valt het Utopia-deel onder. Er wordt natuur van gemaakt omdat er moet worden gecompenseerd voor een busbaan die in de buurt wordt aangelegd.

John de Mol is teleurgesteld dat zijn Utopia gaat stoppen: “Het is doodzonde dat een aflopend huurcontract een einde maakt aan het plezier van 750.000 mensen die Utopia dagelijks volgen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*