United als eerste in Europa Dolby Vision gecertificeerd

United, onderdeel van Euro Media Group, is het eerste facilitaire bedrijf in Europa dat de Dolby Vision certificering heeft ontvangen. “Daarmee kunnen wij onze positie in UHD en HDR verder uitbouwen”, zegt Thijs van de Kamp, HDR- en Dolby Vision-expert binnen United.

Dolby Vision is één van de standaarden waarin het steeds meer gangbare High Dynamic Range (HDR) wordt gemaakt. Belangrijk is de toevoeging van dynamische metadata met informatie per frame, shot of scene over de gewenste helderheid, kleur- en contrastwaarden. “Het zorgt ervoor dat je precies het beeld te zien krijgt zoals de programmamaker het bedacht heeft”, zegt Van de Kamp, die de opkomst van UHD HDR-technieken op de voet volgt. “Op ieder scherm, ongeacht de maximale helderheid van het scherm, ziet het beeld er optimaal uit.”

Dolby Vision wordt steeds meer gebruikt in HDR-(film)producties. Streamingdiensten als Netflix, iTunes, Amazon en VUDU hebben de nieuwe technologie al omarmd, terwijl fabrikanten als SONY en LG al Dolby Vision HDR beeldschermen op de markt hebben gebracht.

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit
Televisiemakers, filmproducenten en studio’s kunnen nu bij United hun producties in deze nieuwe standaard laten colour graden en masteren op het allerhoogste niveau, met ongeëvenaarde beeldkwaliteit als resultaat. “Door de hogere helderheid en contrastwaarde, als mede het grotere kleurbereik, biedt Dolby Vision een vernieuwende kijkervaring”, benadrukt Ian Lowe, Senior Sales Manager van Dolby Laboratories. “Door de mogelijkheden van zowel de nieuwste cinema projectie technologie als de laatste generatie TV-schermen te combineren, creëert Dolby Vision levensechte beelden waardoor kijkers vergeten dat ze naar een scherm kijken.”

Enige in Europa
“We kunnen nu als enige in Europa kwalitatief hoogwaardige end-to-end UHD HDR workflows en oplossingen creëren voor onze klanten”, zegt Thijs van de Kamp. “High-end producties vereisen hogere standaarden en nu we Dolby Vision Certified zijn lopen we als vanouds voorop.”

“United is uniek in Europa in het verzorgen van UHD registraties en postproductie. Vanuit die achtergrond hebben wij er vertrouwen in dat zij de voor het publiek beschikbare catalogus met bijzondere Dolby Vision HDR content verder uit kunnen breiden”, aldus Lowe. “We kijken dan ook uit naar de samenwerking.”

United, met vestigingen in Amsterdam en Hilversum, is de enige UHD HDR verwerker in Nederland en verzorgde recent onder meer de UHD-registraties van de MTV European Music Awards (EMA), The Grand Tour en The Rolling Stones.

Lees meer via: post.united4all.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*