Twintigste editie 3FM Serious Request van start met Glazen Huis in Nijmegen

3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman komen in actie voor Stichting ALS Nederland 

Zojuist werden 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman door Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen, opgesloten in het Glazen Huis. Daarmee is 3FM Serious Request vandaag officieel van start gegaan. Diggy Dex trapt de openingsavond muzikaal af, waarna iconische duo’s Sunnery James & Ryan Marciano en Pete Philly & Perquisite op het grote podium naast het huis staan. 3FM Serious Request is de hele week 24 uur per dag te volgen via 3FM, NPO Start en NPO 1 extra.

De Glazen Huis-dj’s komen in de week voor kerst samen met heel Nederland dag en nacht in actie voor Stichting ALS Nederland. Met het geld kunnen zij onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte financieren, maar ook hulpmiddelen voor mensen die nu ALS hebben. Heel Nederland kan bijdragen aan 3FM Serious Request door als vanouds een plaat aan te vragen voor geld, een donatie te doen, mee te bieden op een item van de veiling of zelf in actie te komen. Voor bezoekers is het mogelijk om langs te komen bij het Glazen Huis en ter plekke een donatie te doen via de brievenbus of een cheque in te leveren. De Grote Markt in Nijmegen is 24 uur per dag geopend voor publiek. 

10 Comments

 1. Geweldig, gelijk al op de eerste avond stond de Grote Markt in Nijmegen gelijk bommetje vol met mensen. Dat belooft veel goeds voor de rest van een weekje Serious Request. En ook goed voor 3FM, deze zender kan wel een positieve opkikker gebruiken!

 2. Mijn enigste weekje 3fm van het jaar, wordt weer mooi…..Van de week maar eens een bezoekje brengen, Nijmegen is niet zo heel ver hier vandaan.

 3. Ik luister en steun Serious Request ook deze week. Wens ze alle succes.
  Maar ik heb ff een paar uurtjes zitten kijken net, tis te hopen dat Barend van Deelen wat meer elan erin brengt dan die andere twee. Die zitten maar een beetje mee te neuriën met de muziek en doen verder niks….🫣

  • normaal had rob jansen erbij gezeten, die kan dat heel goed. maar wijnand heeft persoonlijk iets met het doel en dus maakte rob plaats. want samen in het huis kan niet, er MOET immers een vrouw bij. het is trouwens nog steeds prima om naar te luisteren dan wel kijken

 4. Zoals Wes het al omschrijft en zoals ik al eerder heb gezegd, er zitten bij 3FM geen mensen die een evenement als dit (en ook geen zender) kunnen dragen. Het is allemaal van een te laag niveau. Dit gaat weer heel veel geld kosten voor een hele lag opbrengst net als voorgaande jaren.

  Het was ooit zo leuk allemaal, een van de hoogte punten van het jaar voor heel veel mensen. Door Jurre Bosman helemaal omzeep geholpen. Het komt nooit meer goed met 3FM en Serious Request als het bij deze zender blijft.

   • Net, na 24 uur en nog 6 dagen te gaan, is de eerste tussenstand bekend gemaakt: 790.000 euro. Dus.

    Ik luisterkijk meer dan ik dacht en wel lekker dat ik nu de gewone ususal suspects op de andere zenders een weekje nagenoeg links laat liggen.

    Verandering van spijs doet eten en in de menschen een welbehagen.

 5. Voorlopig worden de negatieve verwachtingen aardig gelogenstraft. Het is ouderwets gezellig en een mooi bedrag voor het goede doel!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*