De effecten van de volatiliteit van de Bitcoinprijs op de ruwe-oliemarkten

Sinds de lancering heeft de Bitcoin een groeitrend doorgemaakt, zij het met enige prijsschommelingen. Bitcoin werd in 2011 verhandeld tegen $12, steeg tot bijna $20.000, en daalde vervolgens tot bijna $7.000. Momenteel heeft de Bitcoin weer een stijgende lijn ingezet richting de 20.000 dollar. Kortom, de prijzen op de Bitcoin-markt zijn onderhevig aan volatiliteit door verschillende factoren. Ruwe olie, aan de andere kant, is een van de belangrijkste activa vandaag die de aandacht hebben getrokken van Bitcoin-beleggers. Veranderingen in de Bitcoinprijzen hebben echter een invloed op de markt voor ruwe olie. Wilt u profiteren van de crypto-handelsmogelijkheden en er het maximale uit halen? Het enige wat u hoeft te doen is hier immediate-alpha.nl te klikken en dit platform en zijn geavanceerde handelsfuncties te gebruiken om te handelen.

Handel in cryptovaluta in real-time is noodzakelijk voor individuen die geïnteresseerd zijn in de ruwe oliemarkten. Hier zijn manieren via welke de volatiliteit van de Bitcoinprijs de markten voor ruwe olie beïnvloedt: 

Vraag en aanbod van Bitcoin 

De vraag op de markt voor ruwe olie verandert met de beschikbaarheid van Bitcoin. In wezen hebben de trends op de Bitcoin-markt de neiging de markten voor ruwe olie te bepalen wat betreft de hoeveelheid die traders kunnen kopen. Als de Bitcoinprijs bijvoorbeeld stijgt, zullen traders waarschijnlijk meer kopen en vasthouden in afwachting van een hoger fortuin binnenkort. Met andere woorden, traders zijn minder geneigd hun Bitcoin om te leiden naar de markten voor ruwe olie wanneer er een kans is om winst te maken onder stijgende marktomstandigheden. 

Aan de andere kant, als de Bitcoin-prijzen dalen, is de kans groot dat de tokens naar de markten voor ruwe olie gaan. En dit is meestal het geval wanneer de prijzen voor ruwe olie binnen een bepaalde periode een hoge prijsgroei voorspellen in vergelijking met Bitcoin. Een groter aanbod van ruwe olie geeft Bitcoin-beleggers de kans om hun investeringen te heroriënteren in afwachting van betere markten voor ruwe olie in de toekomst. 

Inflatie 
De inflatie is de afgelopen jaren een belangrijk punt van zorg geweest als gevolg van ongunstige gebeurtenissen en voorvallen die de wereldeconomieën hebben getroffen. Zo heeft men de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in verband gebracht met een aanzienlijk deel van de heersende wereldwijde inflatie. Ook de pandemie van het Coronavirus had gevolgen voor de wereldeconomie en droeg bij tot hoge inflatiecijfers tussen 2019 en 2021.

Inflatie is een van de belangrijkste drijfveren van de cryptomarkten. Als de inflatie hard toeslaat, dalen de prijzen van Bitcoin vervolgens. En dit betekent dat de impact overslaat naar de ruwe oliemarkten, waarbij Bitcoin-investeerders lagere biedingen dan gewoonlijk toekennen. Daarom is de inflatie vergelijkbaar met schommelingen in de prijzen van ruwe olie wereldwijd. 

Bitcoin-adoptie 
De drang om Bitcoin te laten behoren tot de waardevolle activa zoals goud en ruwe olie is vandaag duidelijk. Hoewel overheden geen regels hebben ingevoerd voor het gebruik van Bitcoin, blijven ontwikkelaars aandringen op erkenning van Bitcoin als waardevol goed. Vandaag de dag is de adoptie van Bitcoin wereldwijd toegenomen, waarbij particulieren en bedrijven het gebruiken om specifieke producten te kopen. Het is echter opmerkelijk dat de mate waarin Bitcoin wordt gebruikt zich vertaalt in het vertrouwen dat mensen erin hebben als betaalmiddel. Momenteel is Bitcoin aantoonbaar vrij geaccepteerd en bekrachtigd, waardoor enige beperkingen ontstaan wat betreft het beïnvloeden van de markten voor ruwe olie. 

Conclusie 
Een positieve relatie tussen Bitcoin en ruwe olieprijzen creëert een stabiele omgeving voor beleggers. Anderzijds, wanneer de kosten van Bitcoin niet goed overeenkomen met die van ruwe olie, ontstaan er enkele negatieve effecten op de markten voor ruwe olie, waarbij de vraag drastisch kan worden beïnvloed. Daarom moeten beleggers in ruwe olie en Bitcoin voortdurend de crypto- en oliemarkten bestuderen om alert te blijven op de prijsveranderingen en weloverwogen beslissingen te nemen.