‘TV nog steeds belangrijkste videoplatform voor jongeren’

Uit onderzoek door Thinkbox blijkt dat het grootste deel van de tijd die Engelse jongeren van 16 t/m 24 jaar besteden aan video kijken wordt besteed aan kijken naar TV: maar liefst 56%. Ook analyses uit Nederland en de Verenigde Staten laten een soortgelijk beeld zien.

Van de jongeren kijkt 81% TV via het TV-toestel, 35% via de laptop, 24% via de smartphone, 21% via de PC, 21% via de tablet en 13% via een gaming device. Niet verrassend: het TV-kijken via online devices is onder jongeren een stuk hoger dan voor de oudere leeftijdsgroepen. Op een gemiddelde dag kijkt 54% van de 16-24 jarigen TV. Het weekbereik is 85% en het maandbereik 95%.

Op de website van het Nederlandse tv-marketingcentru Screenforce (voorheen Spot) staan meer publicaties die aantonen dat het aandeel TV-kijken onder de totale videotijd voor jongeren nog steedsgroot is. Zo blijkt uit een analyse van het Amerikaanse Video Advertising Bureau dat onder jongeren traditionele TV populairder is dan online video-content of filmpjes kijken via de smartphone. Voor tieners van 12 t/m 17 jaar is 94% van de bekeken video-content traditionele TV. En voor 18 t/m 24 jarigen is dat 84%. Ook uit analyses door Screenforce op het laatste Nederlandse Media:Tijd onderzoek blijkt dat jongeren van alle videotijd de meeste tijd besteden aan TV kijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*