TV-Moment: ‘Vegan Streaker’ (2008)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal: ‘Vegan Streaker’.

‘Vegan Streaker’ is de pseudoniem van actievoerder Peter Janssen  die door schaarsgekleede acties aandacht voor dierenleed probeert te vragen. Hij verkreeg vooral bekendheid door slechts in slip onaangekondigd in een live tv-programma van Paul de Leeuw te verschijnen.  
 
Paul de Leeuw wist niets van de voorgenomen actie van Janssen, maar laat zich als zeer ervaren tv presentator niet van de wijs brengen. Hij nam de vegan streaker op de knie en ontdeed hem publiekelijk van zijn onderbroek. Peter Janssen voelde zich gedupeerd en wilde gerechtelijke stappen nemen: “Het was niet netjes wat Paul deed. Ik had speciaal een slip aan omdat ik niet de aandacht van de actie wil vestigen op één lichaamsdeel”. Hij eiste excuses van De Leeuw.
 
Uiteindelijk besloot Janssen het televisieprogramma De Rijdende Rechter in te schakelen, waarin echter geoordeeld werd dat excuses van De Leeuw niet op zijn plaats waren.
 
Zie videofragment:  

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*