TV-Moment: ‘TV Dominee Muntz’ (1998)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal: ‘TV-Dominee Muntz’.

Rob Muntz begon zijn televisiecarrière als productie-assistent bij de Ko de Boswachtershow en daarna bij Rad van Fortuin. Vervolgens werkte hij als redacteur voor Catherine Keyl en Theo van Gogh.

Hij werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn afleveringen bij het VPRO-programma Waskracht!. In dit programma was hij de plaaggeest bij voor Willibrord Frequin en Emile Ratelband, ABN AMRO en de FPÖ,  

Met de creatie als  TV-dominee Muntz  scoorden de TV-maker hoge ogen. Als Nederlandse Dominee was hij gast in de live uitgezonden evangelisatieshow The Marcus and Joni Lamb Celebration, op het kanaal KPNX 29 dat in de gehele USA, maar ook in grote delen van Canada en Zuid Amerika wordt uitgezonden. 

Door zijn spraakmakende afleveringen zegden diverse leden hun VPRO-lidmaatschap op. Tegen heilige huisjes aantrappen werd zijn specialisme. Juist hierdoor werd zijn carrière op de landelijke televisie bijna onmogelijk. Voor AT5, RVU,LLink en weblog Geenstijl deed hij later minder bekende bijdrages. 

Muntz is de laatste jaren weinig op de landelijke televisie. De laatste jaren wist hij een flink imperium aan webwinkels op te bouwen.  

Videofragment: TV-Dominee Muntz (Waskracht!/VPRO)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*