TV-Moment: ‘Mr Blue’ (1992)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal het optreden van René Klijn bij ‘De Schreeuw van de Leeuw’ van Paul de Leeuw. De Ebola epidemie is volgens veel medici de grootste medische bedreiging sinds het uitbreken van aids. Spreekbuis.nl gaat terug naar de VARA uitzending, die aids in Nederland een gezicht gaf. 

René Klijn maakte in de jaren 80 deel uit van de boybands “FRITSH” en “Bam to Bam Bam” en was verder actief als fotomodel. Bij het grote publiek werd hij pas bekend toen hij op 28 november 1992 te gast was in het televisieprogramma De Schreeuw van de Leeuw van Paul de Leeuw. Klijn vertelde in die uitzending openhartig over zijn ziekte aids. De uitzending werd beloond met de “Bronzen Roos” op het Festival van Montreux en de Zilveren Medaille TV programs and Promotion Award op het New York Festival. 

In de tv-uitzending zong René Klijn het lied Mister Blue, oorspronkelijk gecomponeerd en gezongen door Yazoo. Het werd ook de bestverkochte single van 1993. 5 september 1993 overleed René Klijn overleed op 30 jarige leeftijd.  

Videofragment Paul De Leeuw en René Klijn: 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*