TV-Moment: ‘Keesje’ (1992)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal: ‘Keesje’

Het is precies 20 jaar geleden dat Paul de Leeuw met de Kerstspecial afscheid nam van zijn befaamde tv-Programma.

De Schreeuw van de Leeuw wordt door velen gezien als het beste programma van De Leeuw. In 1994 werd Leeuw genomineerd voor de Gouden Televizierring. Bovendien werd de uitzending met René Klijn over aids in 1992 beloond met de “Bronzen Roos” op het Festival van Montreux en de Zilveren Medaille “TV Programs and Promotion Award” op het New York Festival. 

In 1992 was een klein jongetje genaamd ‘Keesje’ te gast in het programma. Hij mocht toen live voor Gordon, die ook te gast was, zijn hit “Kon ik maar even bij je zijn” zingen. Dit deed hij echter zo vals, dat De Leeuw halverwege het liedje het optreden stopzette en het jongetje afbrandde met opmerkingen. Ten slotte zette hij hem in de hoek. Gordon kon zijn lachen niet meer inhouden. De media spraken er schande van, maar naderhand bleek dat deze gebeurtenis in scène was gezet. Het jongetje, Kees Groenteman, is een neef van programmamaakster Hanneke Groenteman. De stunt was bedoeld als parodie op het optreden van kinderen in programma’s, zoals De Mini-playbackshow. Kees Groenteman is tegenwoordig muzikant in een rockband en heeft enkele jaren geleden opgetreden in een ander madiwovrijdagshow van Paul de Leeuw.

 

Zie videofragment:

 

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Paul De Leeuw, Keesje Gordon - Een Unieke Verbinding

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*