2nd screen innovatie met Philips Hue en HBBTV

Een nieuwe spelbeleving tijdens de nationale wetenschapsquiz 2014. 

“Spelen met licht” noemt Marc Veuger van Angry Bytes het. “Het idee werd vorig jaar geboren. Voor thuis had ik de Philips Hue lampen gekocht en op kantoor hadden we de laatste hand gelegd aan Two Screen Now!, onze gereedschapskist waarmee iedere broadcaster, producent of adverteerder zelf een second screen kan ontwikkelen. Die twee wilde ik aan elkaar koppelen.”

Two Screen Now!
Two Screen Now!, het tool van Angry Bytes waarmee het afgelopen jaar veel Nederlandse quizzen en tests van interactiviteit zijn voorzien, is nu nóg meer aanwezig in de huiskamer. Er zijn nieuwe koppelingen gemaakt voor het Philips Hue lichtsysteem en HbbTV.

Philips Hue
Iedereen met Philips Hue kan meespelen. Met 1 instelling in de web applicatie kies je je Hue lamp en je bent klaar voor de quiz. De lamp kent 6 verschillende standen, zo kleurt je lamp groen bij een goed antwoord groen en rood bij een fout antwoord.

Tijdens de Nationale Wetenschapsquiz op 28 december op NPO 2 kan iedere tweede scherm deelnemer kan een eigen lamp kiezen, mits er natuurlijk voldoende lampen in de huiskamer zijn! Je vindt de optie onder ‘meespelen met lampen’ bij ‘instellingen’ op http://live.vpro.nl/ op 28 december vanaf half 11 ‘s-avonds. 

Philips Hue is al uitgebreid getest bij oa de Top 2000 Quiz. NTR 3FM DJ Michiel Veenstra plaatste een kort filmpje op Instagram.

 

HbbTV
Voor het Europese TVRing project is er een koppeling gemaakt tussen Two Screen Now! en HbbTV (HbbTV is de internetlaag over je televisiebeeld). Alle deelnemers in de huiskamer zien zichzelf terug op televisie met hun eigen foto’s, keuzes en scores. Het experiment met de Nationale Wetenschapsquiz en HbbTV loopt bij 40 geselecteerde huishoudens in Nederland.

De Nationale Wetenschapsquiz op tv en tweede scherm
Op 28 december om 22:36 zie je de Nationale Wetenschapsquiz op NPO2. Meespelen kan via http://live.vpro.nl (actief op 28/12 vanaf 21:30). Je hoeft géén app te installeren, meespelen kan op iedere smartphone, tablet en laptop.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*