TV-Moment: ‘De vlucht van OJ’ (1994)

Spreekbuis.nl brengt de hoogtepunten, maar ook dieptepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis onder de aandacht. Dit maal: ‘De vlucht van OJ’ (1994).

Precies 21 jaar geleden volgde de wereld live via tv de achtervolging van de Amerikaanse sportheld en acteur OJ Simpson. De achtervolging startte nadat zijn ex-vrouw met partner thuis dood gevonden werden.

Live broadcast tools zoals Meerkat en Periscope bestonden nog niet, maar de lange achtervolging werd opgenomen door tientallen camera’s langs de weg, op bruggen en door helikopters van diverse nieuwszenders. Langs de route waarop Simpson werd achtervolgd, stonden al snel duizenden mensen. Opmerkelijk was dat naast de beelden er een slimme journalist was, die hem tijdens de achtervolging gewoon belde en hem ook nog aan de telefoon kreeg.

Na zijn aanhouding volgde het grootste juridische proces in de media ooit. OJ Simpson werd hiermee een nog grotere bekendheid dan hij al was. In de media leek duidelijk dat hij schuldig was aan moord, maar hij werd vrijgesproken. Enkele jaren later werd hij wegens ontvoering en een overval alsnog berecht tot 33 jaar gevangenschap.

 

1 Trackback / Pingback

  1. TV-momenten uit de Nederlandse omroepgeschiedenis

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*