Tuvalu Media start internationaal televisieproducenten netwerk IPN

Tuvalu Media is één van de oprichters van het nieuwe internationale netwerk IPN (International Producers Network). Het IPN is een netwerk van onafhankelijke televisieproducenten uit onder andere Frankrijk, Scandinavië, Duitsland en Groot-Brittanië.  Het IPN heeft als voornaamste doel om formats en marktinformatie met elkaar uit te wisselen.

Het IPN bestaat naast Tuvalu Media uit: Chalkboard TV (UK), Elephant Group (Frankrijk en Italië), Imagic TV (Midden-Oosten), Nexico Media (Zweden en Noorwegen), Tresor Television (Duitsland) en Zebra Producciones (Spanje). Het in 2006 opgerichte Tuvalu Media produceert oa Rot op naar je eigen land, Maestro, Brugklas, DNA Onbekend, Ali B. Op Volle Toeren en De Groeten van Max.

Directeur Taco Zimmerman: “In een televisiemarkt waarin steeds meer consolidatie plaats vindt, is het voor ons belangrijk om ook internationaal krachtig te opereren en nieuwe formats in een vroeg stadium te scouten. Grote buitenlandse mediabedrijven zijn internationaal steeds dominanter en hebben zich ook in Nederland door overnames een positie verworven. Hierdoor zijn er steeds minder formats beschikbaar. Voor Tuvalu Media – een van de laatste grote, onafhankelijke Nederlandse producenten – is het IPN een goede stap om internationale ambities in te vullen. Overigens is de samenwerking binnen IPN niet exclusief. We werken niet met een formele first look deal; dit maakt het voor ons mogelijk om ook met andere buitenlandse partijen in de markt te blijven samenwerken.”

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*