Topklas Digital Design 2016 afgerond

Vier maanden lang werkten 48 talentvolle leerlingen aan media gerelateerde vraagstukken van bedrijven in het project Topklas Digital Design van Hilversum Media Campus. Vrijdag 3 juni presenteerden deze leerlingen van jaar 3 en 4 van vmbo, havo en vwo van het Sint Vitus College, College de Brink, het Comenius College en Hilfersheem College hun eindproducten in Beeld en Geluid.

Hoe creëer je een creatieve hotspot op het Media Park? Hoe maak je van de Open Studio Dagen een event met nationale allure? Hoe trek je meer jongeren naar Beeld en Geluid? Dit zijn enkele vragen waarmee ze aan de slag gingen. De opdrachten gingen over vraagstukken waar bedrijven uit Hilversum mee bezig zijn. Hilverzorg, Beeld en Geluid, Media Park, Open Studio Dagen, Media Groen en gemeente Hilversum deden mee.

Tijdens het project gingen de leerlingen volgens de Design Thinking methode te werk, waarbij er onder andere aandacht werd besteed aan onderzoek, concepting, design, productie en presentatie. Daarbij deden ze kennis en vaardigheden op die van pas komen om  te kunnen deelnemen in de maatschappij en het bedrijfsleven van de toekomst.(foto Youtube.com/Hilversum Media Campus)

Bron: Hilversum Media Campus
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*