Top2000 trekt 40% marktaandeel online

De Top 2000 is een groot succes op de lineaire radio, maar online weet NPO Radio zelfs een nog groter aandeel van de luisteraars aan zich te binden. Dat blijkt uit cijfers van Internetluisteronderzoek.nl

Het Internet Luister Onderzoek (ILO) komt tot stand met gegevens van de radioportal www.nederland.fm.  Via de site’s en apps van Nederland.FM klikken ruim 1,5 miljoen unieke bezoekers meer dan 12 miljoen keer per maand op een radiostation.  De gegevens worden iedere dag om 24.00 u. automatisch verwerkt en zijn dan vanaf 08.00 u. de volgende dag in te zien.

4 Comments

  1. Ik kijk/luister de TOP 2000 via de tv. Staat de hele week op als een soort behang. Om me heen doen meer mensen dat. Zijn daar ook cijfers van bekend? NPO1 Extra en Etalage kanaal van de providers.

  2. Het valt op dat er zeer maar dan ook zeer veel platen in staan waar niemand ooit van heeft gehoord, het begint een Rock2000 te worden. De echte hits worden naar de achtergrond gebracht en vervangen door rare rockbandjes zonder enige hit ooit. Hoor om me heen veel mensen hierover klagen.Muzikaal gaat de top 2000 erg achteruit, dat was met de top 4000 van Radio 10 wel anders, daar hoorde je nagenoeg alleen maar bekende en vooral leuke platen.

  3. Steeds meer totaal onbekende muziek in de Top 2000 en wat het luisterplezier helemaal vergalt: dat walgelijk opgepompte kapot gelimiterde geluid, de veel te harde “bedjes” en de overdreven ADHD-presentatie. Niet om aan te horen! Voor mij heeft de Top 2000 definitief afgedaan. Dan luister ik veel liever naar de Gouden Week van Radio M Utrecht. Uitstekende muziek en prettige vormgeving en presentatie.

  4. De Top 2000 is niet alleen maar een lijst van hits, het is een vrije lijst waarop iedereen op zijn of haar favoriet kan stemmen. Van metal tot levenslied van regio-singersongwriters tot Billie Eilish. Geen lijst die zo breed en divers is voor het grote publiek. Dat verklaart het succes die groter is dan ooit.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dit zijn de luistercijfers van november/december 2019 - Spreekbuis.nl
  2. Dit zijn de luistercijfers van december/januari - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*