Tom Blomberg terug op de radio met Popnieuws-Jaaroverzicht over 2021

De legendarische Tom Blomberg is terug op de radio met zijn specialiteit: Popnieuws. Speciaal voor Het Radionieuws heeft hij een Popnieuws-jaaroverzicht geschreven en ingesproken.

Dat is in twaalf maandblokjes gemonteerd en vervolgens voorzien van vormgeving (dus kant-en-klaar programmeerbaar) aan alle klanten van Het Radionieuws verstuurd. Die kunnen het uitzenden in de laatste week van het jaar en/of in de eerste week van volgend jaar.

Ewald van Liempt van Het Radionieuws is verheugd over Toms bijdrage: ‘Toen ik hem vroeg, zei hij direct ja. En dat vind ik een eer, want Tom is toch een grootheid in zijn vakgebied.’ In principe is deze samenwerking eenmalig, maar een eventueel vervolg sluit Van Liempt zeker niet uit. 

Blomberg werd bekend als producer en wandelende popencyclopedie van het legendarische radioprogramma ‘De Avondspits’ van Frits Spits, die Tom voorzag van zijn koosnaam ‘De Dikke Blomberg’. Later presenteerde Tom zelf ook muziekprogramma’s op o.a. Hilversum 3 en Omroep Gelderland.  

1 Comment

 1. Even een kleine aanvulling op dit artikel wat betreft Blombergs koosnaam.
  Uit het boek “Zestig Strepen” van Frits Spits (Nijgh & Ditmar 2008), pagina 46.
  “..En Tom wist altijd alles van platen. Maar vooral van nieuwe platen. De meeste primeurs in De Avondspits zijn geen ontdekkingen van mij geweest, maar van Tom.
  De Stray Cats, Ín the Air Tonight’van Phil Collins en zo kan ik wel doorgaan.
  Ruurd Eysinga, in die dagen technicus bij de NOS, gaf hem de bijnaam ‘De Dikke Blomberg’, analoog aan de Dikke van Dale. Die naam heb ik overgenomen en uitgevent…”
  Met dank dus aan een originele ingeving van een NOStechnicus!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*