RTV Drenthe gaat nieuws ondertitelen

RTV Drenthe gaat het nieuwsprogramma Drenthe Nu op TV Drenthe ondertitelen. Daarvoor krijgt de omroep een eenmalige subsidie van 50.000 euro van de provincie.

De Adviesraad Toegankelijk Drenthe heeft zich hard gemaakt voor de ondertiteling, omdat het tv-nieuws voor mensen die slechthorend of doof zijn op dit moment slecht te volgen is.

“We zijn heel blij met deze subsidie, want we willen zo veel mogelijk Drenten bereiken en daar gaat deze subsidie aan bijdragen”, reageert RTV Drenthe-directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk. “Met deze mogelijkheid kunnen we deze groep optimaal bedienen en daarmee geven we nog beter invulling aan onze publieke taak.”

De omroep begint op 1 januari met het dagelijks ondertitelen van de nieuwsuitzendingen vanaf 18.00 uur. Met het bedrag van 50.000 euro kan de omroep tot de Statenverkiezingen in 2023 het televisieprogramma ondertitelen.

“Ik vind het geweldig dat dit gebeurt”, reageert secretaris Ineke Dilling van de Adviesraad Toegankelijk Drenthe. “Ongeveer 10 procent van de bevolking heeft in meer of mindere mate gehoorproblemen. Ondertiteling van programma’s is voor hen essentieel om te kunnen begrijpen waar het op televisie over gaat. Naast doven en slechthorenden blijken ook inwoners van allochtone afkomst in groten getale de ondertiteling te gebruiken. Dus het aantal mensen dat van ondertiteling afhankelijk is, is nóg groter.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*