Tim de Wit wordt nieuwe presentator Bureau Buitenland

Vanaf maandag 3 januari 2022 presenteert journalist Tim de Wit afwisselend met Sophie Derkzen het dagelijkse VPRO-programma Bureau Buitenland op NPO Radio 1. Tim de Wit is nu nog correspondent voor de NOS in Londen.

Foto ©Joel van Houdt
Tim de Wit: ‘De wereld is zoveel groter dan Nederland, vol complexe verhalen die schreeuwen om duiding en context. Bureau Buitenland voorziet al jaren in die behoefte, als enige echte buitenlandprogramma op NPO Radio 1. Ik heb ontzettend veel zin om na twaalf jaar correspondentschap in drie verschillende landen deel uit te maken van dit mooie programma.’

Over Tim de Wit
Tim de Wit (1981) heeft ruime buitenlandervaring. Hij werkte als correspondent voor de NOS en dagblad Trouw in Zuid-Afrika en Duitsland. De afgelopen zes jaar zat hij in het Verenigd Koninkrijk, waar hij vanuit zijn standplaats Londen veelvuldig verslag deed van de roerige Brexit. Tim de Wit is maker van de succesvolle podcast Europa draait door op NPO Radio1, die per januari 2022 ook door de VPRO wordt uitgebracht. 

Over Bureau Buitenland
Bureau Buitenland is een dagelijks buitenlandprogramma van de VPRO waar internationaal nieuws gebracht wordt met interviews, reportages en achtergrondverhalen. Bureau Buitenland is maandag tot en met vrijdag tussen 19.00 uur en 19.30 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Tim de Wit en Sophie Derkzen zullen het programma afwisselend presenteren.

6 Comments

  1. Ik had Tim liever teruggezien op televisie in bijvoorbeeld Nieuwsuur. Zijn (in mijn ogen) objectieve reportages over het Verenigd Koninkrijk en zijn rustige manier van spreken maken hem een allrounder voor televisie.

  2. En Chris keine ? Deze zal toch niet uit het presentatie team verdwijnen. Evenals dit programma en kunststof zal verdwijnen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*