Thomas van der Vlugt (StukTV) onthult eigen standbeeld op 19 juni in mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag

Den Haag, 7 juni 2021 – Op zaterdag 19 juni 2021 wordt in mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag een nieuwe aanwinst onthuld; het standbeeld van YouTuber en StukTV presentator Thomas van der Vlugt. Het beeld wordt tenminste voor een jaar opgenomen in de vaste collectie van het museum. Van der Vlugt zal het beeld zelf om 13:00 uur onthullen, waarna een aantal kinderen de gelegenheid krijgt om hem een vraag te stellen. Journalisten worden -zolang de beperkte capaciteit het toelaat- uitgenodigd om bij de live onthulling aanwezig te zijn. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.  

Tom De Smet, directeur Beeld en Geluid Den Haag: “Thomas is een van de beste voorbeelden van de jongste generatie mediamakers. Met StukTV creëerde hij zelfstandig een platform met een ongekend bereik. Zijn ludieke stijl sluit heel goed aan bij een van onze speerpunten; namelijk hoe ver mag je gaan met humor en het verkondigen van je mening in het kader van persvrijheid? Een actueel en urgent thema in onze samenleving. We hopen dat het beeld het gesprek over de kracht van media stimuleert.” 

Thomas van der Vlugt: “Na 8 jaar wekelijks opdrachten gemaakt te hebben, was dit beeld echt een kroon op ons werk. Daarom ben ik blij dat het beeld op een plek komt waar het te bezichtigen blijft. Als kinderen door het beeld aangemoedigd worden om zelf video’s te gaan maken of op een andere manier hun dromen na te jagen, is dat een extra kroon op ons werk.”

Het 1.89m hoge beeld is gemaakt als ode voor de laatste aflevering van ruim 400 “droomopdrachten”. Het beeld is in een recordtempo van vijf dagen ontworpen en vervaardigd door Petra Flach en haar team van Bodycasting Nederland.

Over StukTV

StukTV is het YouTube-kanaal van Thomas van der Vlugt, Giel de Winter en Stefan Jurriens. Met meer dan 1,9 miljoen abonnees en meer dan 700 miljoen views is het een van de grootste Nederlandse kanalen op YouTube. In de opdrachten die StukTV in hun video’s uitvoert, zoeken zij soms het randje op. 

Over Petra Flach

Petra Flach (1980) is beeldend kunstenaar met een energieke, vrije geest en een goede dosis lef. Ze maakt veel gebruik van lichaamsafgietsels en klassieke beeldhouwtechnieken om haar hyperrealistische sculpturen te voltooien. Petra: “Het was een enorme uitdaging om dit kunstwerk in slechts vijf dagen te voltooien. Het productieteam van StukTV kreeg overal te horen dat het onmogelijk was, maar ik en mijn team houden wel van een uitdaging, we zijn trots dat we Thomas in zijn eigen “goddelijke” versie hebben mogen vereeuwigen.”

Over Beeld en Geluid Den Haag

Het snappen van media is tegenwoordig net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Beeld en Geluid Den Haag biedt naast de vaste museumcollectie een breed aanbod van workshops over actuele mediathema’s met als doel om van leerlingen en jongeren positief-kritische en bewuste mediaconsumenten en -producenten te maken. In de educatieve activiteiten staat mediawijsheid en de rol van media op onze beeldvorming centraal. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*