Thierry Baudet: ‘Ik steun Ongehoord Nederland’

Forum van Democratie staat bekend om haar kritische houding tegenover de publieke omroep. Kenneth Steffers stelde namens Spreekbuis.nl enkele vragen aan FvD-Kamerlid Thierry Baudet rondom hun standpunten over media.

Op jullie site is er op het gebied van media niet heel erg veel te vinden over jullie mediastandpunten. Het gaat enkel over de NPO. Dient een Tweede Kamer-partij niet een bredere visie te moeten hebben op het Nederlandse medialandschap? Het Nederlandse medialandschap bestaat immers uit veel meer facetten.
Wij zijn voorstander van de vrije markt en in beginsel dus geen voorstander van overheidsingrijpen in het medialandschap. Daarom is het medialandschap in brede zin wat ons betreft geen onderwerp waar een politieke beweging per se een standpunt over hoeft te hebben. De NPO wordt daarentegen gefinancierd met belastinggeld (bijna €1.000.000.000) per jaar, en in ruil voor dit geld krijgen we vooringenomen programma’s met vooringenomen berichtgeving.

Jullie zijn voor gehele afschaffing van reclame op de publieke omroep. Wordt hiermee niet juist de vrijheid van commerciële communicatie aangetast?
De NPO hoort niet commercieel te zijn, maar moet juist belangrijke culturele programma’s maken. Voor commerciële programma’s hebben we de commerciële omroepen.

Ongehoord Nederland maakte de eerste weken een vliegende start. Toch kwam het ook al snel negatief in het nieuws. Hoe kijken jullie 10 maanden later naar deze omroep in oprichting?
Ik steun Ongehoord Nederland. Ik denk dat er bij alle initiatieven in het begin wel wat dingetjes misgaan of achteraf anders hadden gekund, maar ik vind dat ze het prima hebben opgelost. Ik zou iedereen aanraden lid te worden!

Jullie hebben nu ook een eigen FVD Journaal. In hoeverre zie je dit als alternatief voor politieke programma’s op bijvoorbeeld NPO?
Wij zijn begonnen met FVD Journaal omdat we merkten dat de reguliere journaals onze boodschap niet waarheidsgetrouw weergeven. Met het FVD Journaal kunnen we rechtstreeks het publiek bereiken en onze boodschap ongefilterd overbrengen. Nederlanders hebben recht op die informatie.

11 Comments

 1. Een hele heldere uit een zetting van de publieke omroep hulde!

  Weg er mee, en het geld steken om andere problemen ( zorg, onderwijs ) op te lossen

  Media kan in volle handen van de commercie daar is belasting geld niet voor bedoeld!

 2. De tweede kamer is een redelijke afspiegeling van de maatschappij. Wat mij als allochtoon opvalt, dat dit niet geldt voor de NPO. Ik heb begrepen dat NTR programma’s maakt voor groepen die niet vertegenwoordigd zijn via de omroepen, zoals islam, hindoe, boeddhist. Ik zou ook programma’s zien voor die het geluid van de PVV weergeven. Ik denk dat het niet alleen islam waarom mensen op PVV stemmen. Ik zou de PVV mens in een programma willen zien, zonder dat hij bang hoeft te zijn om zijn baan te verliezen. Laat ongehoord dan maar tot de NPO toetreden. Beter in het openbaar dan in het geniep.

 3. Ah, ja, Thierry Baudet, de meneer dat net zoals zijn compagnon Filip Dewinter ‘kiest’ voor het eigen volk eerst. Maar vooral voor een “blank Europa!”.

  Bovendien vindt Thierry de rassenleer van de nazi periode indrukwekkend. Stapels met Hitlerboeken. Enge vent…

  “Het boreale kwam niet uit de lucht vallen, dat komt rechtstreeks uit de jaren 30. En Baudet las ook allemaal dat soort boeken, over de ideologen van Hitler. Baudet zat vaak tegen het racistische aan” zegt Henk Otten over Baudet. #Baudet #FvD #Otten https://t.co/RwT0olhmEE

  — Jos Poelman (@PoelmanJos) August 20, 2019

 4. @Leuk dat je luistert Dus omdat iets niet jouw geluid is mag het niet en moet het overal worden weggezet in een bepaalde hoek?
  Hierboven een antwoord van allochtoon. Kijk die snapt het! In tegenstelling tot een Akwasi wel iemand die wil verbinden. In hoeverre dat ook zou kunnen is dat de juiste weg, niet die van u!

  @de Koot Wat mij betreft gaat er nog veel meer naar de NPO per jaar. Het dubbele zelfs!

  • Dat is nou juist het probleem. Zo kan je dit op alles toepassen. Sterker nog, ik ben lid van het FvD geweest, maar sinds de capriolen van Baudet en de ruzie met Henk Otten ben ik van mening veranderd.

   Mag dit niet? Je mening herzien? Want, oh, oh, dat past zeker niet in JOUW straatje?

   Naast dit zijn de standpunten van het FvD goed, maar een Baudet dat een blank boreaal Europa wil, daar moet misschien even mee gepraat worden….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*