Testament van de pers

In 2016 bracht Klaas Salverda het boek ‘Testament van pers’ uit. Het boek bestaat uit meer dan duizend journalistieke fragmenten uit Nederlandse kranten van tussen 1975 en 2015.

Kranten gaven jarenlang doel en richting aan. Net als vroeger de kerk, de bond en de partij. Die tijd is voorbij. Nog een paar jaar en papieren kranten zijn curiositeiten. Intussen fragmenteert de samenleving. We individualiseren en gaan ogenschijnlijk zelfverzekerd onze eigen gang. Maar we missen wel zin en samenhang. Wie wijst bij het afscheid van de papieren krant ons nog de richting?

Daarover gaat het ruim 600 pagina’s tellende Testament van de pers. Het bestaat uit meer dan duizend fragmenten uit Nederlandse kranten van tussen 1975 en 2015. Het omvangrijke naslagwerk is thematisch geordend en in chronologische volgorde gezet, met als onderwerpen: de makers van het nieuws, Europese en mondiale politiek, Nederlandse politiek en openbaar bestuur, het oude Nederland, de nieuwe eeuw, religie en het vergeten geloof.

Kijk voor meer informatie op de website Testament van de Pers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*