Nachtwacht Award 2019 naar Onze Man in Deventer

Vanavond werd in ‘De Wereld Draait Door’-uitzending door Matthijs van Nieuwkerk bekendgemaakt dat Özcan Akyol met zijn NPO Radio 1-nachtprogramma ‘Onze Man in Deventer’ winnaar is van de Nachtwacht Award 2019. De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland.

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere week het 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’ op NPO Radio 1, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Sinds december 2017 interviewt ‘Eus’ in zijn radioprogramma diverse gasten, waaronder Humberto Tan, Bert Huisjes, Johan Derksen en Marcel van Roosmalen. 

Dit is de Top 5 op basis van aantal stemmen:
1. Onze Man in Deventer (BNNVARA)
2. Martijn Kolkman (Qmusic)
3. Nachtzuster (Omroep Max)
4. Nooit Meer Slapen (VPRO)
5. RickvanV Doet 2 (Powned)

Initiatiefnemer Richard Otto (uitgever mediavakplatform Spreekbuis.nl): ‘Eus weet een zeer onconventioneel nachtprogramma te maken door bij hem thuis in Deventer zeer persoonlijke gesprekken aan te gaan. Hij raakt niet alleen de gevoelige snaar bij zijn gasten, maar ook van zijn luisteraars, die massaal op zijn programma hebben gestemd.

‘Nachtradio-programma’s zijn voor veel luisteraars echt een houvast om de nacht door te komen. Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmers. Bijna tienduizend luisteraars gaven hun favoriet door. Ook als je geen nachtbraker, nachtwaker of nachtwerker bent zijn vrijwel alle nachtprogramma’s tegenwoordig als podcast te beluisteren’, aldus Otto.

Nachtwacht Award
De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder. 

De Nachtwacht Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Spreekbuis.nl en Hilversum Marketing.

4 Comments

  1. Volkomen terecht. Eus blijkt een ras interviewer te zijn. Ondanks dat, heb ik op Nooit Meer Slapen met Pieter van der Wielen gestemd want ik vind hem tot de top 5 van de beste interviewers van Nederland behoren. Volkomen Waard om te vaak te laat gaan slapen.

  2. Gefeliciteerd Özcan Akyol!

    Wordt er trouwens ook bekend gemaakt boeveel stemmem ieder programma heeft gekregen? Daar ben ik wel benieuwd naar.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Onze Man in Deventer wint Nachtwacht Award 2019 – News
  2. Eus verlaat Hilversumse bubbel - Spreekbuis.nl
  3. Spreekbuis viert 50 jarig bestaan - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*