Telenet stapt in Vlaamse NLZIET

DPG Media en Telenet bevestigden vandaag hun samenwerking om een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content te lanceren via een joint venture tussen de twee bedrijven.

Op die manier willen ze maximaal inspelen op het veranderende kijkgedrag en een lokaal alternatief bieden in de wereld van streamingdiensten. Telenet en DPG Media verwachten dat het nieuwe bedrijf actief zal zijn in het najaar van 2020. VRT doet nog niet mee aan dit nieuwe platform, maar samenwerking wordt niet uitgesloten.

Dankzij de digitalisering is het kijkgedrag overal ter wereld sterk aan het veranderen. De Vlaamse tv-markt staat, net als veel andere landen, onder druk door de komst van internationale platforms, zoals Amazon, Netflix en Youtube. De Vlaamse bedrijven willen met een sterk lokaal aanbod in combinatie met buitenlandse films en series gezamenlijk tegenwicht bieden.

Het nieuwe bedrijf wordt een aparte juridische vennootschap met als aandeelhouders DPG Media en Telenet. Beide aandeelhouders stappen voor 50% in het kapitaal van de joint venture. Dit najaar willen de Vlaamse bedrijven het platform live hebben. In Nederland hebben NPO, RTL en Talpa met NLZIET een soortgelijk platform opgezet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*