Talpa start SBS6 Classics op Samsung TV Plus

Talpa Network is deze week gestart met het nieuwe streaming tv-kanaal SBS6 Classics. 

Het kanaal is momenteel exclusief  op Samsung TV Plus te zien. Dit is een gratis streamingdienst die Samsung aanbiedt voor Samsung-tv bezitters. Het kanaal biedt de beste programma’s uit ruim een kwart eeuw SBS6.

bron: MediaMagazine

18 Comments

 1. Kunnen ze dit niet uitzenden in de nacht van SBS6? Ik zou het leuk vinden om te blijven hangen. De Nieuwe Uri Geller, Goudkust, Sterren Springen, Sterren Dansen op het IJs, K2 zoekt K3, Chateau Meiland, Utopia, Hart in Aktie, Over de Roooie.

  • De doorsnee kijker denk altijd dat terug gaan naar een vervlogen tv periode leuk is , maar dat valt zwaar tegen als dat zo zou zijn , dan was de nostalgische zender ONS een dikke kijkcijfer hit al die oude programma`s zijn ook gedateerd wie kijkt er nou nog naar de oude herhaal programma`s zoals de Mounties, kluchten , zeg es AA een van de 8 van Mies Willem Duis met zijn vuist of Engelse of Ditse series en dergelijke Neen het valt zwaar tegen jaren 60 70 80 90 programmas terug te zien en oude Nederlandse series zijn veel te traag en hebben de snelheid niet die we vandaag de dag gewend zijn

  • Precies, ik vind de nieuwe uri geller ook echt iets wat weer terug moet komen^^. Als je meer informatie wil over deze show, kun je onze discord joinnen. Voeg mij maar toe op discord: Xyoufail#7777 of Xyoufail.

  • Dat dacht ik het zelfde. Maak dan een algemene classic zenders met (buitenlandse) serie en programma’s uit de jaren 80 en 90. Er zijn best wel mensen die sommige dingen terug willen zien. En waarom alleen voor mensen met Samsung tv? Maak van SBS9 gewoon zo’n zender, dan heeft het nog een soort van nut om deze zender in de lucht te houden.

 2. Ik heb er nog even over nagedacht. Je er zelfs iets leuks van maken. Maak een website met alles wat SBS6 ooit heeft uitgezonden. En daar kan je op aangeven ( simpel aanvinken) wat je leuk vindt om terug te zien. Het mes snijdt aan twee kanten, kijkers zien wat ze graag willen en de zender heeft kijkers. Als je niet uitkijkt kan dit nog de best bekeken SBS6 zender gaan worden. 😂 (Ik weet zeker dat er dan ook een NPO Classic gaat komen met de top 2000 van de meest gevraagde tv uitzendingen. En wat dacht je van Veronica met Veronica Classic. Dat wordt dan een top 40 met populaire tv uitzendingen, een Tipparade en niet te vergeten AlarmSerie van de week).
  Wat is het toch simpel om tv formats te verzinnen, zou er nog een vacature zijn bij John de Mol, RTL of Hilversum?

  • Idee is leuk. SBS (ook NET5/Veronica) zouden eigenlijk op hun website een lange lijst met oude programma’s moeten maken waarop de kijker kan aangeven welke programma’s ze graag terug zouden willen op de zender. Met dus nieuwe seizoenen en misschien soms in een iets ander moderner jasje. Zou bij RTL en de NPO ook leuk zijn.

   Over je NPO Classic. De staatssecretaris is er mee bezig dat de programma’s uit het NPO archief (opgeslagen bij Beeld & Geluid) toegankelijk te maken voor iedereen. Als dit eindelijk qua rechten mogelijk word kan de NPO eindelijk meer oude programma’s beschikbaar maken op bv NPO Start of een nieuw platform.

   Je noemt Veronica Classic, echter heeft het huidige Veronica (bij SBS) niets te maken met het Veronica waar jij denk ik op doelt. Ze hebben alleen de naam maar, niet de oude programma’s. Deze liggen van de omroep tijd in het omroep archief bij Beeld & Geluid en van de oude commerciële tijd bij RTL en MTV. En daarnaast nog bij heel veel buiten producenten zoals Endemol en eerder Rob de Boer. Als zal John de Mol ook nog wel wat rechten bezitten van programma’s. Waar hij misschien niet eens weet van heeft. De rechten van alle Veronica programma’s liggen dus behoorlijk verspreid. Al zou het we super leuk zijn. Vintage Veronica TV met oude programma’s en series uit de jaren 70/80/90 en begin 00.

   Wat betreft de TOP40 daarvan liggen de rechten natuurlijk gewoon bij Stichting TOP40. Oude TOP40’s op tv uitzenden met de clips zou ook erg leuk zijn op zo’n kanaal. Op de late avond zaterdagavond van Veronica met Gerard Ekdom of Rob Stenders. Herhaling zondagmiddag op SBS6. Waarin een hele TOP40 lijst uit het verleden word doorgenomen met clips, verhalen en wat losse rubrieken.

   • Vintage Veronica TV zou top zijn. Na die fusie met RTL kan Flodder daar dan terugkeren bij Veronica. De shows van Rolf Wouters zoals Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet, Wedden dat..?, Now or Never en Big Brother 1 kunnen er mooi bij. Wat dacht je van Vrienden voor het Leven en All You Need Is Love.

    Het zou mooi zijn als oude content gewoon voor het publiek toegankelijk is. Als je ooit gemaakte content kunt gebruiken om nog wat bij te verdienen, waarom niet?

    • Zoals ik hierboven al uitleg is dat met oude programma’s van Veronica heel lastig omdat Talpa deze rechten niet bezit. Die liggen verspreid bij allerlei producenten en in het oude omroep archief bij Beeld & Geluid. Talpa maakt alleen gebruik van de naam Veronica. Het heeft helemaal geen enkele verbinding met het Veronica van vroeger. Is Vintage Veronica TV dan onmogelijk? Nee, als Talpa de rechten betaald om deze programma’s uit te zenden dan kan het. Alleen is dat heel duur. Het zou wel echt top zijn!

 3. SBS6 heeft in het verleden veel leuke (show)programma’s uitgezonden. Ook hebben ze in het verleden een aantal humoristische en dramaseries gemaakt die ze best nog eens een keer zouden kunnen uitzenden. Vergeet ook niet de 25 seizoenen wegmisbruikers en de vele afleveringen Red Mijn Vakantie. Veel beschikbaar wat nu niet te zien is.

 4. Een soort NPO Best/NPO Extra zender dus. Maar pak het dan gelijk goed aan en maak er een Netflix-achtige omgeving van. Lineair heeft niet zoveel zin meer. Nu ben je net als bij NPO Extra gebonden aan wat ze aan bieden op dat moment. Maar ja, Talpa is niet zo innovatief, ze denken nog teveel in lineair.

  • Eens!

   Wat betreft NPO1 & NPO2 Extra, deze zenders zijn afgezien van soms met evenementen totaal overbodig. De programma’s die ze uitzenden worden al een of meerdere keren in de week herhaald bij NPO1 & NPO2. Voor overige kan dat gewoon online.

 5. Als ze nu hun huidige aanbod op Samsung Plus zetten en de oude meuk gewoon op het reguliere lineaire SBS6, misschien stijgen de kijkcijfers dan weer eens

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*