Talpa Network en Talpa Media nieuwe partners TV Academy

Vanaf vandaag gaan Talpa Network en Talpa Media samenwerken met de TV Academy.

De stichting TV Academy is zeven jaar geleden opgericht om talentvolle jongeren te helpen met een vliegende start van hun mediacarrière. Met de komst van de allround mediabedrijven Talpa Network en Talpa Media ontstaat een krachtige samenwerking tussen bedrijfsleven, TV Academy en onderwijs en krijgen de studenten nog meer mogelijkheden tot een kick start van hun carrière in de Nederlandse creatieve industrie. Andere partners van de TV Academy zijn het Mediacollege Amsterdam (Ma) en United.

Talpa Network en Talpa Media garanderen binnen de nieuwe samenwerking uitdagende stageplekken en een groot aantal mogelijkheden tot instroom naar goede banen voor de studenten aan de TV Academy. De portefeuille van Talpa Network en Talpa Media omvat een veelvoud aan merken en activiteiten die het hele mediaspectrum afdekken: van het bedenken en realiseren van tv-, radio- en crossmedia formats tot en met het ontwikkelen van de allernieuwste technische platforms. De organisaties zijn constant in beweging en bieden daardoor ook continu mogelijkheden aan talenten die een carrière in de media ambiëren. 

De TV Academy is een brede opleiding waar aandacht is voor zowel het publieke als het commerciële bestel, televisie en online. Maar er zal vanaf nu ook worden samengewerkt met Talpa Networks interne radio-opleiding XM. De opleiding richt zich op alle disciplines: van conceptontwikkeling tot uitvoering. De studenten worden cross-mediaal opgeleid en kunnen zich uiteindelijk ontplooien tot bijvoorbeeld concept ontwikkelaar, online creator, producer, redacteur, presentator, camjo of cameraman/vrouw.

De opleiding duurt zeven maanden. Eén dag per week volgen de studenten college en zo’n twee dagen per week krijgen ze gerichte opdrachten vanuit het werkveld. Daarnaast brengen gastdocenten – mensen uit het vak – hun kennis over door middel van masterclasses. Er start een nieuwe lichting studenten in september, inschrijven kan nog tot 31 juli via www.tvacademy.nl. Bij de toelating wordt er vooral beoordeeld op creativiteit en vernieuwing. De groep is een mix van mbo-, hbo- en wo-studenten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*