Talpa en Rob van Someren bereiken akkoord in arbeidsconflict

Talpa en radio-dj Rob van Someren hebben een akkoord bereikt in het arbeidsconflict dat leidde tot een rechtszaak. Dit bevestigen de advocaat van Van Someren en een woordvoerder van de rechtbank aan persbureau ANP.

Details van de overeenkomst zijn op dit moment niet bekendgemaakt. De advocaat van Talpa was niet bereikbaar voor commentaar. Het is nog onduidelijk wat de volgende stappen zijn voor zowel Van Someren als Talpa.


lees ook:

38 Comments

 1. Gokje: het concurrentiebeding is van tafel waardoor Rob z.s.m. de overstap naar een andere zender kan gaan maken. Dit in ruil voor het afzien van een vergoeding die passend zou zijn bij een verstoorde arbeidsverhouding.

 2. Goed gedaan Rob! Laat je niet aan de kant zetten.
  Je hebt een vaste en trouwe fan-base die juist op de namiddag op weg naar huis van de grappen en grollen genieten. Gewoon even onbedaarlijk lachen in de auto.
  Dat moet iedere werkdag, niet ergens in het weekend.

 3. Nou Veronica, dit is de ultieme kans om Radio 10 schaakmat te zetten. Ekdom én Van Someren naar je zender halen.

   • Er is wel plek te creëren als Sander naar de avond of het weekend gaat. Zelfde geld voor Frank van de Lende, naar het weekend of gewoon afscheid van nemen.

    Voor nu zolang Gerard Ekdom er nog niet is zouden Wout & Frank naar de ochtend kunnen gaan. Deden dat als vervangers altijd super leuk op Radio 2. En zou Rob de middag kunnen doen.

    Mediahuis kan Rob ook nog op 100%NL zetten al denk ik dat de luisteraars van hem wel een iets andere muziekkeuze gewend is.

 4. Mooi, nadat Ekdom weg is en Someren weggaat is voor mij naar bijna decennia de tijd om over te stappen naar een andere zender nadat mijn radio vastgeroest stond op Radio 10. Ik ben benieuwd waar van Someren naar toe gaat.

 5. gewoon per direct weg en zonder concurrentiebeding en met een zakje duiten mee. Talpa kiest eieren voor het geld, want de definitieve uitspraak zal sws niet in hun voordeel zijn. Voor rob mooie positie om het concurrentiebeding van tafel te hebben. Dus uiteindelijk beiden blij. Rob gaat wat nieuws doen en talpa moddert verder

 6. Ik snap niet dat Minneboo zich zo laat behandelen door 1 van zijn werknemers. Het is rechtszaak op rechtszaak bij meneer Van Someren. Dan weer om nog meer salaris – hij kreeg al 27k – en dan weer om zijn doordeweekse programma. Als ik Minneboo was had ik hem met moppenboek en al op straat gezet…, wat een negativiteit binnen je bedrijf zeg,, bah!

  • Als je er recht op hebt en het staat in je contract dan moet je werkgever zich daar gewoon aan houden. Dat zou jij ook willen. 27000 pm of niet. Talpa is met dat salaris gekomen toen hij daar ging werken lijkt me, niet Rob van Someren. Die laatste zei uiteraard geen nee. Zou jij natuurlijk wel doen. Ja Dave en meneer de Mol houd het geld maar.

  • Ik ben het hier niet mee eens. Rob heeft gewoon recht op salarisverhogingen, net als ieder ander. Als je als werkgever in deze tijd je personeel geen salarisverhogingen geeft ben je in mijn ogen een giga eikel. Iedereen krijgt salarisverhogingen en inflatiecorrecties, waarom zal dit voor DJ Rob van Someren niet gelden?

   Daarnaast staat Dave Minneboo bekend als een ongelooflijke eikel als baas. Hij gebruikt werkelijk iedereen zolang hij ze nodig heeft. Heb je hem verkeerd aangekeken, dan mag je onmiddelijk vertrekken wegens ”verschil van inzicht” of word je naar het weekend/nacht gebonjourd met je programma. Het is goed dat Rob hier eens een stokje voor steekt.

   Nog beter zou het zijn voor de sfeer aan de Bergweg als dhr Minneboo vertrekt. Scheelt John trouwens ook veel geld want Minneboo ligt met veel meer personeel in de clinch wat tot veel dure afkoopsommen resulteert, maar je hoort lang niet alles in de media. Wat een bende maakt hij er toch van met ”zijn” personeelsverschuivingen en pesterijen!!

  • John? Ben jij dat?

   Toch wel een compliment dat iemand als De Mol hier spreekbuis bijhoudt.

   Tja, is het is toch wel de wens van JdM dat elke werknemer netjes “ja” en “amen” tegen de baas zegt. Een werkgever z’n inkomsten komen van jou als werknemer, dus ik vind dat als een werkgever beloften niet nakomt je hem er best op mag wijzen.

   En wat betreft verstoorde werkrelatie en dat soort ongein: de verstoring komt primair door de werkgever – als die doet wat hij beloofd heeft is er niets aan de hand. Of in elk geval minimaal in gesprek gaat als-ie de beloften niet waar kan/wil maken. En juist dat laatste, in gesprek gaan, heeft klaarblijkelijk Talpa nu een aantal keer niet gedaan.

   Van Someren heeft het ook wel gezien daar schat ik zo in, en is zich met deze onderhandelingen aan het voorbereiden voor de volgende stap in z’n carriere…

 7. Wat mij vooral verbaast, is dat je helemaal niemand van Radio 10 over de ontstane onrust hoort. Zelfs de leiding van het station heeft volgens mij niets van zich laten horen. Er zal toch wel een soort stationmanager zijn die het zich aantrekt, of bestaat die niet?

 8. Dave Minneboo moet vertrekken bij Radio 10. Dat is voor iedereen beter. Wat een wijsneus en intrigant is dat zeg!

 9. ..en nu maar hopen(!) dat “zijn team” ook meegaat.
  Somertijd MOET wat mij betreft blijven bestaan in de huidige bezetting.
  Ook ik zie ze het liefst als team vertrekken naar Veronica.
  Heerlijk sochtends Ekdom, smiddags Stenders en aansluitend Somertijd, ik zeg DOEN!

 10. Er is naar een die het zich moet aantrekken en dat is John de Mol himself.

  Op de lange termijn zal dit niet gunstig uitpakken voor zijn dochteronderneming Radio 10.

 11. Talpa Network komt later deze week met meer details over de deal die is bereikt met dj Rob van Someren (60). Dat heeft een woordvoerder van Talpa Network aan het ANP laten weten.

  Broadcast Magazine

 12. Het wordt heel erg hoog tijd dat deze vervelende meneer eens helemaal van de radio verdwijnt, met zijn hoogst irritante format!!!
  En, hoe vaak kun je je werkgever sewen, voor je te boek staat als dramkut!!!???

  • Het klinkt alsof je behoorlijk gefrustreerd bent over deze meneer en zijn format. Radioprogramma’s kunnen inderdaad verschillende reacties oproepen bij luisteraars, en smaken verschillen natuurlijk. Het is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Misschien is het een idee om een andere zender of een podcast te proberen die beter aansluit bij jouw interesses en voorkeuren.

 13. Het wordt heel erg hoog tijd dat deze vervelende meneer eens helemaal van de radio verdwijnt, met zijn hoogst irritante format!!!
  En, hoe vaak kun je je werkgever sewen, voor je te boek staat als !!!???

 14. Het wordt heel erg hoog tijd dat deze vervelende meneer eens helemaal van de radio verdwijnt, met zijn hoogst irritante format!!!
  En, hoe vaak kun je je werkgever sewen, voor je te boek staat als (wordt gesensureerd)!!!???

 15. Nou….dag Somertijd in de middag. Mag in weekend kunstje vertonen voor anderhalve man en een paardekop. Zie telegraaf: Radio 10-dj Rob van Someren na kort geding tóch naar het weekend: ’Gijs Staverman kan er ook niks aan doen’

  • Niet gek: minder uren, zelfde beloning. Concurrentiebeding en hoger beroep in loonsverhoging rechtszaak ook van de baan. Kassa voor Rob.

 16. Heel goed!!!
  Weg met die sukkel.
  Maar goed, sinds het vertrek van Gerard is er niet meer zo heel veel reden om radio 10 op te zetten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*